Uutiset

Ahveniston Ampumahiihtäjien edustajia IBU-cupiin

Ahveniston Ampumahiihtäjät on jälleen hyvin edustettuina Suomen Ampumahiihtoliiton tammikuun kansainvälisten cup-kilpailujen kisajoukkueissa.

IBU-cupin kauden neljänteen osakilpailuun Italian Martelliin 3.–8. tammikuuta matkustavat Erika Jänkä, Jessika Rolig ja Matti Hakala.

– Oikein mukavaa päästä mittaamaan tasoaan kansainvälisissä kisoissa. Hieman oma kunto arveluttaa, kun olin viime viikon sairaana. Toivotaan, että ehdin hyvillä valmistavilla treeneillä saada virettä nostettua. Perjantaina kisaan Seinäjoella, Jänkä kertoi.

Myös Rolig avaa kansainvälisen kautensa Italiassa.

– Oltiin suunniteltukin kautta näin että ekat kansainväliset kisat tammikuussa IBU-cupissa ja sitten Suomeen treenaamaan ennen nuorten MM-kisoja, Rolig sanoi.

Matti Hakala kiersi jo joulukuussa IBU-cupin osakilpailuja.

– Hyvä, että saa vielä yhden mahdollisuuden kansainvälisissä kisoissa antaa näyttöjä MM-kisoihin. Harjoitukset ovat menneet kohtuullisesti ja jotain positiivista signaalia, mutta vielä puuttuu kunnon vauhti. Perjantaina on Seinäjoella näytöskisa jalkapallostadionilla ja siellä saa tuntumaa kovempaan hiihtoon ja ammuntaan, Hakala tuumasi.

Kaikkiin kolmeen maailmancupin osakilpailuun nimettiin suoraan ainoastaan Kaisa Mäkäräinen. Joukkueita täydennetään vielä tammikuun ensimmäisten kisojen jälkeen.

AAH:n A-maajoukkueurheilija Auli Kiskola oli marras-joulukuussa mukana kaikissa maailmancupin osakilpailuissa sekä IBU-cupissa. Tammikuu alkaa Saksan Arberissa IBU-cupin viidennessä osakilpailussa.

– Hyvillä mielin lähden taas kisaamaan. Treenit ovat sujuneet olosuhteiden vuoksi vaihtelevasti, kun olin viime viikon Etelä-Suomessa. Nyt Vuokatissa reilu viikko, täällä pääsee treenaamaan hyvin, Kiskola kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic