fbpx
Uutiset

Ahveniston hiljaisuus ja melu

Kävellessäni Ahveniston ulkoilualuella nyt talvella minut yllätti hiljaisuus. Moottoritien ja muun liikenteen ääniä ei juuri näille lenkkipoluille kuulunut. Oli todella rauhallista. Toista oli viime kesänä.

Moottoriradan äänet kuuluivat erittäin voimakkaana aina uimarannalle asti. Mukanani rannalla oli eräs tuttava, joka suunniteli muuttoa Hämeenlinnaan tuohon rakennettavalle Poltinaholle siksi, että saisi lenkkeillä Ahveniston rauhallisilla poluilla. Ei muuten suunnittele enää.

Uskoisin, että Ahveniston merkitys rauhallisena ulkoilualueena keskellä asutusta tulisi tulevaisuudessa kasvamaan. Ja ihmiset tarvitsevat kaiken hälyn keskellä myös hiljaista ympäristöä. Mutta: Moottorirata.

Moottoriradan meteli on toki kiusaksi muuallakin. Tiiriön kauppakeskuksessa tuo meteli kuuluu voimakkaana huolimatta muista liikenteen melkoisista äänistä.

Olen ihmetellyt miten Tiiriöön muuttaneet eivät ole vielä reagoineet meluun. Toki kuuluu se muuallekin ja reagoitukin on (HäSa 12.1.)

Eikö moottorirata luonnonsuojelualueen kupeessa, pohjavesialueella asuinalueiden keskellä ole aivan älytöntä ? Ja sen toimintoja aiotaan vielä laajentaa. Niin tuo pohjavesialue.

Kun nykyisin rakennetaan pohjavesialueille esimerkiksi moottoriteitä, tehdään mittavat suojaustoimenpiteet öljyvahinkojen varalta. Voisiko kilparadalla valua maahan öljyä ja polttoainetta? Miten on pohjaveden suojaus radalla tällä hetkellä, entä suunnitelmissa?

Mielestäni moottorirata joutaa pois Ahvenistolta. Ahvenistoa kokonaisuudessaan tulee kehittää ulkoilualueena. Nykyiselle moottoriradan alueelle sopisi hyvin esim. hiihtomaan (muistaako kukaan unohduksiin jätettyä) tyyppinen alue pulkkamäkineen, hiihtomäkineen ja latuineen. Ja kesäkäyttöäkin varmasti keksittäisiin. Olisikohan aika kansalaisliikkeelle rauhallisen Ahveniston puolesta ennenkuin on myöhäistä?

Moottorit muualle !

Hämeenlinna

Menot