Uutiset

Ai miten niin ääri-ihmisiä on Suomessa vähän

Jussi Halla-aho 15 074 ääntä, Ari Jalonen 6 721 ääntä, James Hirvisaari 5 498 ääntä, Olli Immonen 6 419 ääntä, Anne Louhelainen 6 160 ääntä.

Ja lista jatkuu. Toimittajan laskupäällä laskien halla-aholaiset saivat vaaleissa useita kymmeniätuhansia ääniä. Poliisin mukaan ääriliikkeiden edustajia on Suomessa vain muutamia tuhansia. Niin, riippuen tietenkin siitä, mikä lasketaan ääriliikkeeksi.

Norjan tapahtumien jälkeen Halla-aho sanoi eräässä haastattelussa muun muassa, että monikulttuurisuus on hanurista. James Hirvisaari sanoi hommaforumin kirjoituksessaan, ettei hän ihmettele, miksi verilöyly tapahtui Oslossa. Hänen mielestään tapahtuma oli seurausta väärän maahanmuuttopolitiikan aiheuttamista vakavista lieveilmiöistä.

Hirvisaari ikään kuin varottaa, että näin käy, kun maahan päästetään ulkomaalaisia. Mitä tuo muuta on kuin pahemmanlaatuista uhkailua?

Timo Soini ei ota vastuuta omiensa puheista. Toisaalta se ei ole mikään ihme. Eihän Soinin kannata puuttua Halla-ahon tai Hirvisaaren kommentteihin. Suhtvaarattoman hankasalmelaishakkaraisen kommentteja voi moittia, koska kyse on maalaismiehen vänkytyksestä.

Mutta eihän Soini halua menettää puolueen ääniharavia. Ilman halla-aholaisia puolue keikkuisi Keskustan kannatuslukemissa. Vallanhalun varjolla voi hyväksyä ajatuksia, joita ei ehkä muuten hyväksyisi.

Perussuomalaisten on turha valittaa, että aina heitä haukutaan. Voisivatko he katsoa peiliin ja miettiä, mitä kaikkea he hyväksyvät puolueen nimiin.

Jos perussuomalaisia moittii, saa aika nopeasti puhelun tuntemattomasta numerosta. Perässä seuraa sähköpostiviestejä niin tuntemattomilta kuin nimensä paljastaviltakin. Puhumattakaan siitä, mitä kaikkea perussuomalaisia moittivasta kirjoittajasta nettikeskusteluissa sanotaan.

Useat perussuomalaiset ja heitä äänestäneet ovat sitä mieltä, että heitä arvostelevat ihmiset ovat itse suvaitsemattomia moukkia. Heidän pitäisi hieman miettiä, mitä suvaitsematon tarkoittaa.

Se ei ole suvaitsemattomuutta, jos haluaa, ettei maailmassa puhuttaisi typeriä ja tuomittaisi ihmisiä ihonvärin, uskonnon tai sukupuolisen suuntautumisen perusteella.

Poliisit ja muut sanovat, etteivät he voi vihan lietsonnalle mitään. Vasta sitten, kun jotain tapahtuu, aletaan toimia. Ja poliisi sanoo hyvin usein, että uhkailijat eivät oikeasti tee mitään, kunhan vain höpöttävät.

Halla-ahokin sanoo jatkuvasti, ettei ole hänen syynsä, jos joku hänen blogejaan tai muita kirjoituksiaan lukeva innostuu tekemään rikoksia. Miehen nimi liitetään yhä useammin epämääräisiin yhteyksiin.

Ihminen joutuu heti rikoksen tehtyään mielentilatutkimukseen. Ihminen haluaa, että hirveitä asioita tehnyt olisi mielenvikainen. Sillä olisi niin helppo selittää miksi joku teki, mitä teki.

Oikeastaan kaikki halla-aholaiset pitäisi panna mielentilatutkimukseen. Kerro meille Jussi Halla-aho, mitä sinulle oikein on lapsuudessa tapahtunut?