Uutiset

Äidin ja vauvan päivä

Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysosaston äitienpäivä on hiljaisen oloinen. Lastenhoitaja Sari Peltoniemi pukee osaston kuopukselle, tyttövauva Kujansuulle kapaloa ja sujauttaa lämmikkeen kapalon sisään.

– Kolme tuntia sitten syntynyt vauva on vähän viluinen, Peltoniemi sanoo.

Päivän kunniaksi vauvat puetaan juhlavammin ja äideille annetaan hoitajien tekemät äitienpäiväkortit. Niin ja paikallinen Lions-club lahjoittaa päivän aikana synnyttäneille aamutossut. Pia Kallio-Kujansuulla oli alkuiltaan mennessä päivän ainoat tossut sängyn vieressä ikkunanlaudalla.

– Ehdin saada aamulla äitienpäiväkahvit ja lahjat sänkyyn ennen kuin lähdimme sairaalaan. Lapset eivät tainneet ymmärtää, että pikkusisko oli syntymässä, 8-vuotiaan Eetun, 6-vuotiaan Ellin, 3-vuotiaan Iitun ja kolme tuntia vanhan tyttövauvan äiti kertoo.

Kuopus syntyi viisi viikkoa etuajassa niin kuin edellinenkin lapsi, joten lähtö ei sinänsä ollut yllätys. Kallio-Kujansuu ja hänen miehensä Matti Kujansuu lähtivät kahvien jälkeen ajelemaan Tammelasta Hämeenlinnaan ja kolmisen tuntia myöhemmin 45 senttiä pitkä ja 2,5 kiloinen tyttö oli syntynyt.

– Tämä on jo tuttua touhua, Kujansuu virnistää. (HäSa)