Uutiset

ÅIFK taipui Cocksin käsittelyssä

Käsipallon SM-liigan pudotuspelit alkoivat tiistaina riihimäkeläisittäin odotetusti kotivoitolla. Turun IFK sinnitteli vartin kelkassa, kunnes kyyti kylmeni ja Cocks kiri karkuun. Ottelu ratkesi jo hyvissä ajoin ennen loppua. Tylyt numerot 34–21 (18–10) eivät edes kerro koko totuutta. Naureskellen pelannut Cocks nosti jalan kaasulta jo toisen puoliajan alkupuolella. Juniorit saivat lopussa peliaikaa, mikä ei tosin mainittavasti näkynyt kentän voimasuhteissa.

Peli näytti tasaiselta vain vartin verran. Siitäkin suurin kunnia lankeaa turkulaisten maalivahdille Ville Nordqvistille, joka teki haamutorjunnan jos toisenkin.

Yksi mies ei koko sotaa voi voittaa ja niinpä Nordqvistinkin oli taipuminen ylivoiman edessä. Jo avausjakson lopulla Cocks kylvetti vierasjoukkuetta melkoisella ryminällä.

Toinen puoliaika ja erityisesti sen alku tarjoili väläyksen sitä peliä, jolla Cocks aikoo voittaa SM-kultaa. Nopeita vastaiskuja, teräviä ja tarkkoja syöttöjä, tarkalleen punnittuja hyökkäyskuvioita ja kirsikkana kakun päällä erittäin kurinalaista puolustuspeliä. Riihimäkeläiset pelasivat nyt yhtenäisenä joukkueena.

Hyvästä joukkuepelistä oiva osoitus oli se, että Cocks teki maaleja kaikilta pelipaikoilta ja erittäin laajalla rintamalla. Kaikki 12 kenttäpelaajaa saivat maaleja aikaan.

Setämies koulutti

Kentällä nähtiin mielenkiintoinen kaksinkamppailu. Cocksin ykkösnyrkki Teemu Tamminen oli poikkeuksellisen tarkassa vartioinnissa. Siitä vastasi Turun Olli Tamminen, Cocksin kasvatti ja toinen Teemun veljenpojista. Turun joukkueen Tammisista nuorempi, Arttu, joutui kolmannen jäähyn seurauksena katsomoon ajassa 47.55.

– Se on aina hauskaa, kun Olli pääsee ajoissa hallille ja on hirveän latautunut. Menee melkein ylilatauksen puolelle, Teemu Tamminen nauroi.

– Meillä oli siellä hyvää vääntöä.

Teemu Tamminen oli pelissä elementissään. Hänen kädestään syntyi yhdeksän maalia.

– Baltian otteluissa viikonvaihteessa en oikein saanut moottoria käyntiin. Maajoukkuepelit veivät kaikki mehut, Tamminen tunnusti.

– Nyt kulki ihan erilailla. Huomasin sen jo aamulla kotona, että on hyvä ja sopivan latautunut olo. Tänään olen tyytyväinen meihin joukkueena. Itsellä kulki heitot ja myös syöttöpeli hyvin. Annoin aika monta maaliin johtanutta syöttöä tänään, Tamminen laski.

– Saimme toisella jaksolla pallon kulkemaan hyvin ja muutenkin vauhdin päälle. Kekki (päävalmentaja) sanoi pukukopissa, että me nautiskelimme ekalla jaksolla liikaa, Tamminen hymyili.

Myös päävalmentaja itse oli tyytyväinen suojatteihinsa.

– Hyvää, kurinalaista peliä vielä siinäkin vaiheessa, kun peli oli jo ratkennut. Hyvää perustekemistä. Ja kyllä sitä nälkää ja näyttämisen halua löytyy. Mehän emme ole tällä kaudella voitettu vielä yhtään mitään, Kaj Kekki muistutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic