Uutiset

Äijämäisyyden älytön yliviljely ällöttää

Äijämäisyys on kuin irti laskettu keväinen sonnivasikka, josta hoetaan mediassa suut vaahdossa. Pian taas iskee äijämäinen uho, jota siivittää älyttömän äijämäinen energia, joka ei tielleen katso vaan jyrää alleen kaiken aivan kuin Suomen leijona tulevissa jääkiekon MM-kisoissa. Aggressiivinen suoraviivaisuus vie vääjäämättä kohti voittoa – ja silloin on ylistetty äijämäisyys huipussaan.

Matti Vanhanen (kesk.) etsii varmaan sisäistä äijäänsä, kun hän vetää parhaillaan hallitusneuvotteluja. Hän tosin saattaa vielä sortua halveksittavaan ämmämäisyyteen, jos homma menee surkeasti puihin. Ja onhan Vanhasen julkista äijyyttä viimeisen päälle muutenkin koeteltu.

Arvottominta on heittää äijänä oleminen satunnaisesti valittujen miesten vastuulle. Poloiset esimerkkiäijät miettivät sitten hämmentyneinä ja noloissaan äijämäisyyden olemusta. Ei sitä löydy, kun eihän sitä ole.

Reagoiko naistenlehtien päällikköportaan käpyrauhanen levottomalla tavalla valon lisääntymiseen? Tyylinä on pukea jonkin sortin miesporukka poseeraamaan t-paidoissa. Sitten mannekiinien pitää olla niin äijämäistä niin äijämäistä.

Joku yhdistää ilmeisen vilpittömästi äijämäisyyden miehisyyteen, ehkä sentään hitusen siihenkin, miten vastaansanomattoman mukavaa aikuisen miehen on sittenkin olla oma itsensä nahkansa sisällä. Mutta miten sitten suu pannaan, kun nainenkin voi olla niin äijämäinen, ettei mitään rajaa? Tullaan äärimmäisen aralle miehenä ja naisena olemisen häilyvälle raja-alueelle, josta ei kukaan ota mitään selvää.

Äijämäisyys on ristiriitaisuuksia täynnä: tunteenpurkaus kuten itku saattaa olla erittäin epä-äijämäistä. Oikeassa ajassa ja paikassa kyynel silmäkulmassa taas on – ah, suorastaan yliäijämäinen teko.

Äijähän ei vaatteilla koreile. Ja miksei muka? Älkää nyt ihmeessä (naiset) tehkö siitä numeroa, jos mies ostaa itse paitansa eikä tyydy aina harmaaseen säkkiin.

Äijämäisyyden himokkaita suurkuluttajia ovat ajattelevista ja uhkaaviksi koetuista miehistä vieraantuneet naiset, oletettavasti pysyvästi sitoutumiskyvyttömät pääkaupunkiseudulla asuvat noin 35-vuotiaat korkeakoulutetut toimihenkilösinkut.

Äijittely esineellistää seksistisellä tavalla miehiä. Silti monet miehet(kin) taitavat ilmeistä ymmärtämättömyyttään pitää äijittelyä kehumisena. He eivät vielä osaa nähdä äijittelyn halpahintaisuuden läpi.

Kenellekään ei tule mieleenkään ämmitellä ketään, ei ainakaan naista eikä etenkään kehumismielessä. Karmea poruhan siitä pääsisi. Mustakaapuisten sisarten kuolemanpartio lähtisi oitis liikkeelle. Jos jossakin ”rohkeasti” ämmitellään, niin silloinkin miehiä ja pelkästään jäähallissa.

Oikea äijä, jos sellaisia vielä jossakin peräkylillä on, viittaa kintaalla kaiken maailman hömpötyksille. Äijähän tarkoittaa sama kuin vanha ukko. Olisipa virkistävää, jos tästä kunniakkaasta nimityksestä tulisi vihdoin mainesana eittämättä ansaitsemallaan tavalla.

Päivän lehti

26.5.2020