Uutiset

Aika hyvä paketti Kerholle

Hämeenlinnan Pallokerhon tämän kauden kanadalaisvahvistus Craig Schira on sopeutunut jääkiekon Liigaan. Mies on aloittanut kauden mainiosti. Siitä ovat todisteena Kerhon sisäisen pistepörssin kärkipaikka ja koko sarjan tehotilaston ykköstila.

– Sarja on hyvä ja jokainen joukkue kilpailukykyinen. Joukkueet tekevät kovasti töitä ja liigassa on selvästi paljon taitoa. Oli mukava tulla Suomeen ja Eurooppaan monen Pohjois-Amerikassa pelatun vuoden jälkeen. Peli on vähän erilaista, mutta muutos on ollut mielenkiintoinen, sanoo Schira, joka sai ensikosketuksensa eurooppalaiseen jääkiekkoon jo viime kaudella Norjassa.

Norjassa Schira pääsi pelaamaan isoja minuutteja. Peliaikaa kertyi yleensä joka pelissä puolisen tuntia.

– AHL-sopimuksen jälkeen päätin tulla Eurooppaan. NHL:n työsulun takia seuran löytäminen oli hankalaa ja halusin mennä joukkueeseen, jossa olen ykköspuolustaja. Halusin pelata sekä yli- että alivoimaa. 30 minuutin pelaaminen pelissä auttoi minua kehittymään ja se oli myös suunnitelmana. Kauden jälkeen halusin sitten tulla joko tähän liigaan tai Ruotsiin, Schira kertoo.

Schira pitää eurooppalaisesta kaukalon koosta.

– Alussa minulla oli hieman vaikeuksia sopeutua, mutta pelasin jo viime kaudella isommassa kaukalossa. Isommassa kaukalossa pitää luistella paljon. Henkilökohtaisesti pidän siitä. Peli on avoimempaa ja kiekon kanssa enemmän aikaa tehdä peliä, puolustaja vertaa.

Schira on kantanut Ville Viitaluoman loukkaantumisen aikana myös parhaan pistemiehen merkkinä olevaa kultaista kypärää.

– En tiedä kuinka kauan saan sitä pitää. Se päässä on kunnia pelata, vaikka tunnenkin olevani kaikkien kohteena, Schira nauraa.

Ainoa pohjoisamerikkalainen

Schira on HPK:n ainoa pohjoisamerikkalainen pelaaja, mutta se ei miestä haittaa.

– On tietysti aina mukavaa, kun mukana on muitakin pohjoisamerikkalaisia. Varsinkin, kun uuteen paikkaan saapuu. Kahden viikon jälkeen kaikki muut kuitenkin tuntuivat siltä kuin he olisivat Pohjois-Amerikasta. Kaikki puhuvat hyvää englantia ja olin tervetullut joukkueeseen.

Myös miehen vaimo on paljon tekemisissä muiden pelaajien vaimojen ja tyttöystävien kanssa.

– Hekin puhuvat mainiota englantia, joten ei meistä tunnu enää kovin erilaiselta kuin kotona. Luulin aluksi, että ainoana pohjoisamerikkalaisena oleminen olisi isompikin juttu, Schira paljastaa.

Abid pyysi anteeksi

Schira sai viime lauantaina kovan tällin, kun hänen JYPissä pelaava maanmiehensä Ramzi Abid taklasi miestä päähän loppusummerin soidessa. Kerholainen on kuitenkin kunnossa ja valmiina pelaamaan keskiviikkona, kun HPK saa kotihallissaan vastaansa KalPan.

– Pää on kunnossa. Silmä on vähän kipeä, mutta muuten kaikki on ookoo. Paljon pahemminkin olisi voinut käydä, mutta onneksi en saanut esimerkiksi aivotärähdystä, Schira sanoo.

Schiralla ei ollut mitään käsitystä lopun taklaustilanteesta ennen kuin hän näki sen videolta.

– Mielestäni se ei ollut hyvä taklaus ja varmaan aika moni on kanssani samaa mieltä. Tilanne pitää kuitenkin unohtaa ja mennä eteenpäin.

Abid sai tempustaan kahdeksan ottelun pelikiellon.

– Se on riittävä. Liiga teki työnsä. Sillä on omat sääntönsä päähän kohdistuvissa taklauksissa, puolustaja muistutti.

Abid pyysi tiistaina temppuaan anteeksi JYPin tiedotteessa.

– En voi olla ylpeä itsestäni taklaukseni jälkeen. Rikoin siinä monia asioita ja toimin vastoin JYPin ja jääkiekon arvoja, Abid sanoi.

Monipuolinen pelaaja

HPK:n päävalmentaja Kai Rautio on ollut alkukauden aikana tyytyväinen puolustajaansa.

– Hän on monipuolinen ja meidän seuramme näköinen pelaaja. Hän on oikea vahvistus, jolla on sekä ylivoima-, alivoima- että viimeisten minuuttien pelaamisen osaaminen. Tyyppinä Craig on positiivinen. Hän tekee joka päivä oman työnsä hyvin ja on urheilija. Aika hyvä paketti seuraan, jolla ei ole varaa ostaa kymmentä ulkomaalaista, Rautio sanoo. (HäSa)

Asiasanat