Uutiset

Aikainen herätys ei estä lähtemästä klubille

Muutama olunen, elävää musiikkia ja kotiin ”ihmisten ajoissa”. Tässä pähkinänkuoressa idea, jota hämeenlinnalainen toimittaja ja lauluntekijä A. P. Sarjanto on kypsytellyt reilun vuoden.
Ensi keskiviikkona ajatuksesta tulee totta, kun irlantilaispubi O’Maggie’sissa helähtää kantri. Ja nimenomaan ihmisten ajoissa. Musiikki-ilta alkaa kello kahdeksalta.

-Idea on se, että ihmiset, jotka menevät seuraavana aamuna töihin, pääsevät myös mukaan, Sarjanto kertoo.

Hän uskoo A.P. Sarjanto -klubi -nimeä kantavalle, kerran kuukaudessa pidettävälle akustiselle musiikki-illalle olevan kysyntää Hämeenlinnassa – niin hiljaisena kuin kaupungin arkista iltaelämää pidetäänkin. Tarkoitus on järjestää klubi-iltoja ainakin tämän kevään ajan.

-Aivan varmasti on kysyntää. Olisi eri asia, jos puhuttaisiin vaikka Sirkuksen kokoisesta paikasta. Jos ensimmäisellä kerralla eivät aivan karmit pauku, sana varmasti kulkee.

Sarjanto arvelee monien jäävän musiikkiriennoista pois siksi, että ne järjestetään parhaaseen – ja remuisimpaan – juhlinta-aikaan, myöhäisinä viikonlopun iltoina.

-On ihmisiä, jotka eivät kauheasti harrasta juomista, mutta jotka haluaisivat kuunnella livemusiikkia. Keskiviikon alkuilta on mukava muusikoillekin: jos pubin buukkaa keikkaa varten perjantai-illaksi, puolet paikalla olevista ei välitä musiikista tippaakaan, Sarjanto pohtii.

Sarjanto on houkutellut klubilleen paljon tuttuja nimiä. Maaliskuun teemailtaan on lupautunut esimerkiksi hevimuusikko Timo Rautiainen. Tulevana keskiviikkona estradille kiipeävät muun muassa J. Karjalaisen yhtyeessä kitaristina toiminut Tommi Viksten, ”mandoliinivirtuoosi” Petri Hakala, Freud, Marx, Engels & Jungin perustajajäsen Arto Pajukallio ja Tarya sekä Ants in the Pants.

Sarjanto tunnustaa ryhtyneensä järjestämään klubi-iltoja, koska ojassa on ikioma lehmä.

-Vedän tätä frendipohjalta. Minulla on paljon muusikkokavereita, joita tapaan harvoin. Tämä on hyvä keino, hän hymyilee.

Päivän lehti

9.7.2020