fbpx
Uutiset

Aikataulussa liigakauden avaukseen

Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Antti Pennanen on levollisin mielin, kun jääkiekkoliigan kauden alkuun on aikaa muutama päivä. Kerhon kesä on sujunut valmennuksen odotusten mukaisesti ja kaiken pitäisi olla valmiina lauantain sarja-avausta Oulun Kärppiä vastaan.

– Pelin vaatimustaso tietysti nousee kovasti siitä mitä se on tähän asti ollut. Lähtö on heti tiukka, kun kolmessa ensimmäisessä pelissä kohtaamme mestarisuosikit Kärpät ja JYPin ja pelaamme Ässiä vastaan Porissa, Pennanen muistuttaa.

HPK pelasi ennen kauden alkua seitsemän harjoituspeliä, joista se voitti kolme. Pennanen on pelien antiin tyytyväinen.

– Tietyt vahvuudet näkyivät pelissämme. Pystyimme luomaan enemmän paikkoja kuin vastustaja ja niitä oli riittävästi voittavaa jääkiekkoa varten. Lisäksi pystyimme olemaan melko tehokkaita, vaikka ainahan tehokkaampikin voisi olla. Myös erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää. Isoimmat kehityskohteet meillä on siinä, että saamme vastustajan huippupaikkoja vähennettyä paljon. Se liittyy maalinedustan puolustamiseen, Pennanen laskee.

Hämeenlinnalaisten maalivahtitilanne on puhuttanut ennen kauden alkua. Lähtökohtaisesti ykkösmaalivahdiksi hankittu Nathan Lawson ei ole ainakaan vielä vakuuttanut, mutta toisaalta nuori Emil Larmi onnistui pelaamissaan harjoitusotteluissa hyvin.

– Meillä on kilpailutilanne ja ehkä asetelma on vähän muuttunut alusta. Emil on pelannut hyvin ja päästänyt viimeisissä kahdessa ja puolessa pelissä yhden maalin. Kilpailu kuuluu ammattilaisurheiluun, eikä ikä tai kokemus aina voita. Emme ole vielä päättäneet asiaa, mutta Emil on aika vahvoilla, Pennanen pyörittelee liiga-avauksen aloittavaa maalivahtia.

Pitkän sarjan aikana tulee väistämättä sekä voittoja että tappioita. Päävalmentajalle on tärkeää, että peli on hyvin tasapainossa ja sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisessa näkyy selviä rytmejä.

– Yksilöiden tavoitteet liittyvät muun muassa kamppailu- ja maalinedustapelaamiseen ja viisikkotasolla maalipaikkoihin, että pystyisimme painamaan pitkässä juoksussa vastustajan alle kymmeneen huippupaikkaan. Uskon, että silloin pärjäämme, Pennanen arvioi.

Pennasen HPK haluaa olla ensisijaisesti aktiivinen sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.

– Se on aina jääkiekon isoin haaste, mutta puolustussuuntaan haluaisimme pelata ennen kaikkea ensimmäistä vaihetta eli paineistavaa, iskevää ja aggressiivista vaihetta. Totta kai on myös hetkiä, kun pitää puolustaa matalammalta ja syvemmältä, ohjata ja puolustaa keskustaa, mutta ensimmäinen vaihe pitäisi saada toimimaan. Sama hyökkäyssuuntaan, että pystyisimme voittamaan tilaa ja etenemään nopeasti. Sitähän kaikki haluaisivat, mutta aina se ei ole mahdollista. Silloin täytyy pitää huoli kiekkokontrollista ja hyökätä välillä vähän hitaammin, Pennanen kertoo.

Pelaajien pelin ymmärtämistä voi myös kehittää.

– Videot ovat tehokkain tapa. Lisäksi valmentaja ei välttämättä aina anna valmiita vastauksia vaan panee pelaajan miettimään. Myös jäällä pystyy luomaan tilanteita, joissa hyökkäävä viisikko ei tiedä miten puolustava viisikko aikoo pelata, vaan joutuu tunnistamaan tilanteen, valmentaja sanoo.

Asiasanat

Menot