Uutiset

Aikuiskoulutusta turkkilaisittain

Sokea turkkilainen eläkeläinen on määrätty 26 päivän lukemis- ja kirjoituskoulutukseen paikalliseen kirjastoon. Syyttäjä passitti 73-vuotiaan vaarin opintielle, kun tämä oli jättänyt äänestämättä kylänsä paikallisvaaleissa.

– Mitä minä muka teen kirjastossa? En näe kummallakaan silmälläni, enkä osaa muutenkaan lukea tai kirjoittaa, Koillis-Turkin Kutahyan maakunnassa asuva vanhus ihmettelee.

Vaarin poika vahvistaa, että tämä pystyy kotonakin löytämään tiensä käymälään vain reitille viritetyn rautalangan avulla.

Turkin laki määrää, että jokaisen aikuisen on äänestettävä vaaleissa.

Oppilaan tukkaan hermostunut opettaja joutumassa oikeuteen

Koululaisilla on monia konsteja saada opettaja raivon valtaan. Joskus pienikin asia – kuten tavallisesta poikkeava kampaus – voi aiheuttaa opettajassa kummia reaktioita.

Varsin vahvasti oppilaansa hiuksiin suhtautui yhdysvaltalaisopettaja, joka suivaantui 15-vuotiaan pojan takaraivoon ajellusta kuviosta. Opettaja oli varma, että kyseessä on jengitunnus, ja niinpä hän raahasi pojan vastusteluista huolimatta parturiin.

Parturireissu osoittautui kuitenkin äärimmäisen huonoksi toimintamalliksi, koska oppilaan vieminen koulualueen ulkopuolelle ilman vanhempien lupaa on kiellettyä. Nyt opettaja saattaa joutua vastaamaan teoistaan tuomioistuimessa, sillä pojan isä harkitsee oikeustoimia.

Opettaja hävisi kahakan myös siltä osin, ettei oppilaan tukalle lopulta tehty mitään. Parturi kieltäytyi leikkauksesta, sillä hän tiesi, että poika oli tuotu kynittäväksi ilman vanhempien suostumusta.

Venäjällä kauneuskilpailu raskaana oleville naisille

Venäjällä järjestettiin viikonloppuna kauneuskilpailu raskaana oleville naisille. Kilpailun teemana oli maanantain Novje Izvestija -lehden mukaan ”raskaus on kaunista”.

Jekaterinburgissa järjestettyyn kilpailuun otti osaa yhteensä 45 kilpailijaa. Kaikki kisaajat olivat alle 25-vuotiaita ja vähintään viidennellä kuulla raskaana. Missikandidaatit muun muassa lauloivat, tanssivat, lukivat runoja ja poseerasivat iltapuvuissa. Voittaja ja kaksi perintöprinsessaa palkittiin koruilla.

– Todellinen palkintoni on kuitenkin kohdussani, sanoi kisan voittanut Jekaterina Krushinskaja.

Venäjän väkiluku vähenee koko ajan jyrkästi. Väestön määrä on vähentynyt 5,8 miljoonalla vuoden 1993 jälkeen. Venäjän väkiluvuksi kuluvan vuoden puolivälissä arvioitiin vajaat 142,5 miljoonaa.

STT

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic