Uutiset

Aimista syytetään 2,2 miljoonan piilottamisesta

Kummilan entistä toimitusjohtajaa ja osakasta Jari Aimista syytetään viidestä törkeästä velallisen petoksesta. Syytteiden käsittely alkoi keskiviikkona Hämeenlinnan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan Aiminen on siirtänyt vuosina 1993-95 yli 13 miljoonan markan (2,2 miljoonan euron) arvosta omaisuutta ja rahavaroja useisiin peiteyhtiöihin, joissa hän on kuitenkin käyttänyt tosiasiallista määräysvaltaa. Aiminen ei ilmoittanut näiden yhtiöiden omaisuutta viidessä erillisessä ulosottoselvityksessä vuonna 1999.

Kihlakunnansyyttäjä vaatii Aimiselle vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Rangaistus törkeästä velallisen petoksesta on vähintään neljä kuukautta ja korkeintaan neljä vuotta vankeutta.

Aiminen kiistää syytteet velallisen petoksesta. Omaisuuden siirrot katsotaan oikeiksi. Puolustus myöntää ainoastaan yhden syytteen mukaisista selvityksistä ulosottoselvitykseksi. Sitäkään ei pidetä ulosottolain mukaisena, koska toimituskirjaa ei annettu syytetyn tarkistettavaksi ja allekirjoitettavaksi. (HäSa)

Päivän lehti

25.2.2020