Uutiset

Aimo Alho äänestyttää kunnanjohtajavalinnan

Kunnanvaltuuston keskustaryhmä tenttasi tiistaina ainoaa kunnanjohtajaehdokasta Lopella. Valtuustoryhmä halusi selvittää Karoliina Viitasen kannan Lopen itsenäisyyteen, sosiaali- ja terveydenhuollon seudulliseen kehittämiseen ja vastaaviin kunnallispoliittisiin kysymyksiin.

Aimo Alho (kesk.) valmistautuu ajamaan uuden kunnanjohtajan valinnan äänestykseen Lopen kunnanvaltuustossa.

– Hyvinhän Karoliina Viitanen on hoitanut tehtävän sinänsä. Tämä ei ole henkilöä vastaan vaan vastalause valintamenettelylle. Kun hakijajoukko osoittautui pieneksi, virka olisi heti pitänyt laittaa uudelleen hakuun, Aimo Alho toteaa.

Hakijoita oli yhdeksän. Karoliina Viitasen lisäksi haastateltaviksi kutsutuista ainoa Alholle kelvannut varteenotettava hakija perui. Aimo Alho aikoo esittää viran julistamista uudelleen haettavaksi.

– Esityksen kannatus taitaa tulla oman ryhmän ulkopuolelta. Vaikken saisi kannatusta, vastaehdotus antaa kuvan, ettei valtuusto ole yksimielinen. Yksimielinen päätös olisi demokratian irvikuva, Alho sanoo.


Enemmistö Viitasen takana

Äänestyksessä Aimo Alho tietää Karoliina Viitasen saavan taakseen ehdottoman enemmistön, mutta epäilee saavansa oman näkemyksensä taakse pari, kolme keskustalaista ja ehkä jonkun toisistakin puolueista.

Kunnanhallitus asettui yksimielisesti Karoliina Viitasen taakse. Kunnanhallitus ei edes nimennyt muita ehdokkaita. Juuri tämä saa Aimo Alholta kritiikkiä.

– Valtuusto on pelkkä kumileimasin, jos meille tuodaan yksi ehdokas ja hänet hyväksytään yksimielisesti. Jos paikka laitetaan uudelleen auki, voisi hakijoita tulla aiempaa enemmän.

Karoliina Viitanen on hoitanut vuoden verran kunnanjohtajan tehtävää. Hakuprosessia arvostelevat epäilevät hyvien hakijoiden laskeneen Lopen asettaneen viran haettavaksi vain muodon vuoksi.

Lopen kunnanvaltuusto kokoontuu maanantaina 13. toukokuuta valitsemaan kunnanjohtajan.(HäSa)