Uutiset

Aimo-koulun ja opistojen hallinnot ehkä yhteen

Vanajaveden opiston kuntayhtymän sekä taiteen perusopetusta antavien Sibelius-opiston ja Aimo-koulun organisaatioiden yhdistämistä uuteen hallintomallin alaiseksi selvitetään. Niiden toimintaa ei kuitenkaan olla yhdistämässä.

Tilaajapäällikkö Timo Koivu, Vanajaveden opiston rehtori Pirkko Tanskanen ja Sibelius-opiston rehtori Tapio Hurri korostavat, ettei hallintomallista ole vielä mitään lyöty lukkoon.

-Ollaan vasta selvitysvaiheessa, Tanskanen sanoo.

Kaupungin elämänlaatulautakunta on perustanut selvitystyötä tekemään neuvotteluryhmän, jonka on määrä saada työnsä valmiiksi maaliskuussa.


Uudistus voimaan vuoden kuluttua

Koivun mukaan päätöksiä tulisi tulla kevään aikana, koska vuoden 2013 alusta pitäisi saada uusi malli voimaan.

Myös Sirkuskoululle ja Miniteatterille tarjotaan mahdollisuutta aloittaa neuvottelut liittymisestä uuteen hallintokokonaisuuteen.

Asiaa on valmisteltu jo tätä ennen pitemmän aikaa. Esillä on ollut kolme vaihtoehtoa: yhteisen kuntayhtymän perustaminen, yhteinen yhdistys taikka säätiö tai kaupungin alainen liikelaitos.

Opistojen, kuntayhtymän, Janakkalan ja Hattulan kuntien kanssa kaupunki on käynyt epävirallisia neuvotteluja, joissa kuntayhtymämalli sai kannatusta. Liikelaitosta ei kannatettu. Selvitystyö jatkuu siten kuntayhtymämallin pohjalta.


Vanajaveden opisto hakee rehtoria

Kaupungin edustajina neuvotteluryhmään osallistuvat tilaajajohtaja Markku Rimpelä, tilaajapäällikkö Timo Koivu, Arxin johtaja Janne Kaakinen, Aimo-koulun rehtori Pekka Lehtimäki ja henkilöstön jäsen.

Hattulan ja Janakkalan kunnat sekä Hämeenlinnan seudun kansalaisopiston kuntayhtymä ja Hämeenlinnan Musiikinystävät ry nimeävät omat edustajansa neuvotteluryhmään. Kansalaisopisto on nimennyt edustajikseen rehtori Pirkko Tanskasen ja Maria Oksasen.

Vanajaveden opiston rehtorin paikka on julistettu haettavaksi. Rehtori Tanskanen toteaa, että yksi Suomen suurimmista kansalaisopistoista tarvitsee oman rehtorin. Tehtävä pyritään täyttämään toukokuun alussa, jolloin Tanskanen siirtyy eläkkeelle. (HäSa)