Uutiset

Aina Group laajenee valtakuntaan

Televiestintään liittyvä liiketoiminta yskii yleisesti, mutta ainutlaatuisenakin pidetty hämeenlinnalainen viestintäkonserni porskuttaa eteenpäin, kasvaa ja kehittyy.

Hämeen Sanomien, Hämeen Puhelimen ja Hämeen tietotekniikkakeskuksen perustalle viiden vuoden aikana rakennettu Aina Group Oyj julkisti torstaina merkittävän valtakunnallisen päänavauksen. Tähän asti sen tuotteet ovat olleet seudullisia.

Yritysperheen uusin tulokas on Sysco Oy, joka on yritysten toimistoinformaatio- ja tietoliikennejärjestelmiin sekä niiden palveluihin erikoistunut 31 työntekijän yritys.

Aina Group -konsernin liikevaihto nousee viimeisimmän aluevaltauksen jälkeen lähes 70 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä yli 600:aan.

Henkseleitä paukutellen ei Helsinkiin kannata hyökätä, vaikka voimaa onkin jo kohtalaisesti. Menestys voi perustua vain hyviin tuotteisiin ja ensiluokkaiseen palveluun. Kilpailu yritysasiakkaista on kivikovaa, eikä alalla saa mitään ilmaiseksi, ei etenkään, kun raaka raha ratkaisee myös yritysten valintoja.

Yrityskauppa on osa laajaa uudistuskierrosta.

Uusi AinaCom Oy on perustettu Aina Groupin alakonserniksi. Molempien toimitusjohtajana aloittaa Jaakko Nevanlinna, joka on aikaisemmin toiminut TeliaSonera Finlandin verkkoliikennetoiminnan johtajana.

Nevanlinna hyppää junaan vauhdissa. Hän oli jo kolmisen vuotta sitten vahvasti järjestelemässä TeliaSoneran ja hämeenlinnalaiskonsernin yhteistyötä.

TeliaSoneran toimitusjohtajan pallilta värikkäiden vaiheiden jälkeen lähteneen Harri Koposen paluuta suomalaiseen yrityselämään on arvuuteltu runsaasti sen jälkeen kun hän lähti töihin Kuwaitiin. Torstaina saatiin vastaus. Harri Koponen on AinaComin neuvonantaja ja vähemmistöosakas.

AinaComiin keskitetään Aina Groupin ICT-liiketoiminnan vanhat ja uudet osat eli tieto- ja viestintäteknologian ja siihen liittyvien palveluiden myynti. Perinteikäs Hämeen Puhelin on keskeinen osa uutta alakonsernia. Telekolmio on puolestaan myynyt tähänkin asti yrityksille viestintäratkaisuja, joissa ovat mukana yhteydet, laitteet ja palvelut.

Toimitusjohtaja Jaakko Nevanlinnan mukaan tavoitteena on ”voimakas kasvu”, mikä tarkoittanee, että uudistusten henkilöstövaikutukset eivät ole ainakaan miinusmerkkisiä. Kasvu ja keskittyminen aitoon asiakaspalveluun on tuskin mahdollista ilman riittävää määrää tekijöitä.

Aina Groupin kasvu-uutiset poikkeavat viime aikoina totutuista. AinaComin neuvonantaja Harri Koponen paheksuu täydestä syystä matkapuhelinoperaattoreita, jotka irtisanovat asiakaspalvelijoitaan.

Aina Groupin edeltäjän eli HPO-yhtymän aikaisempi yhteistyökumppani Finnet Oy ilmoitti keskiviikkona matkapuhelinoperaattori DNA:n laajoista irtisanomisista.

Raju ”puhu ilmaiseksi”-hintakilpailu on lyhyellä tähtäimellä mannaa kuluttajille, mutta siihen lähteneet yritykset omistajineen ja työntekijöineen haukkovat henkeään.

Päivän lehti

14.8.2020