fbpx
Uutiset

Ainakin 21 loukkaantunut sotalaivan palossa Yhdysvalloissa

Alus oli syttymishetkellä huollettavana.
USS Bonhomme Richard -alus paloi noin 12 tunnin ajan. Kuva: SAN DIEGO FIRE DEPARTMENT / HAND
USS Bonhomme Richard -alus paloi noin 12 tunnin ajan. Kuva: SAN DIEGO FIRE DEPARTMENT / HAND

Ainakin 21 ihmistä on joutunut sairaalaan tunteja kestäneessä sotalaivan palossa San Diegossa, Kaliforniassa Yhdysvalloissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan loukkaantuneiden vammat ovat lieviä. Loukkaantuneista 17 on laivaston sotilaita ja neljä siviilejä. Suurin osa vammoista johtui savun hengittämisestä tai oli pieniä palovammoja.

Laivassa oli syttymishetkellä yhteensä noin 160 ihmistä. Normaalisti sillä on noin tuhannen hengen miehistö.

Palo syttyi sunnuntaina aamulla puoli yhdeksän aikaan USS Bonhomme Richard -aluksella ja sen yhteydessä tapahtui San Diegon pelastuslaitoksen mukaan räjähdys. Pelastuslaitos piti todennäköisenä, ettei kyseessä ollut polttoaineen tai aseistuksen räjähdys, vaan pikemminkin lämmön vapautuminen paineen alta.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Se alkoi laivan alaosissa sijaitsevasta rahtitilasta ja levisi ylemmille kansille.

Aluksessa ei ollut ammuksia

Vuonna 1988 vesille laskettu Bonhomme Richard on suunniteltu kuljettamaan helikoptereita ja miehistöä taisteluun. Alustyyppi on toiseksi suurin Yhdysvaltojen laivastossa lentotukialusten jälkeen.

Tuleen syttynyt alus on osallistunut useisiin sotilasoperaatioihin eri puolilla maailmaa. Se on myös esiintynyt ainakin kahdessa elokuvassa.

Tulipalon syttymishetkellä alus oli huollettavana. Tämän vuoksi aluksessa ei myöskään ollut ammuksia. Turvallisuussyistä ne poistetaan ennen huoltoa.

Aluksen tankeissa oli runsaasti polttoainetta, mutta palon leviäminen niille alueille saatiin estettyä.

Palaneen aluksen lähellä oli ankkuroituna kaksi muutakin laivaston alusta. Ne siirrettiin toisiin laitureihin etäämmälle palavasta laivasta.

Menot