fbpx
Uutiset

Ainakin 73 sotilasta kuoli hyökkäyksessä armeijan tukikohtaan Nigerissä

Mikään ryhmä ei heti ilmoittautunut hyökkäyksen tekijäksi, mutta islamistit ovat tehneet aiemmin verisiä iskuja alueella.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron (vas.) ja Nigerin presidentti Mahamadou Issoufou tapasivat 12. marraskuuta Pariisissa. Kuva: IAN LANGSDON
Ranskan presidentti Emmanuel Macron (vas.) ja Nigerin presidentti Mahamadou Issoufou tapasivat 12. marraskuuta Pariisissa. Kuva: IAN LANGSDON

Islamistit ovat surmanneet ainakin 73 sotilasta hyökkäyksessä sotilastukikohtaan läntisessä Nigerissa Afrikassa, kertoo BBC. Kyseessä on verisin islamistien hyökkäys vuosiin alueella.

Inatesissa tapahtuneessa hyökkäyksessä haavoittui 12 sotilasta, kertoi armeija.

Mikään ryhmittymä ei ole toistaiseksi ilmoittanut olevansa hyökkäyksen takana.

Al-Qaidaan ja Islamilaiseen valtioon (Isis) kytköksissä olevat ryhmät ovat kuitenkin tehneet tänä vuonna useita verisiä hyökkäyksiä Sahelin alueella huolimatta siitä, että alueella on tuhansia sotilaita paikallisista valtioista ja ulkomailta.

Asiantuntijoiden mukaan Nigerin turvallisuustilanne on pahentumassa huolestuttavaa vauhtia.

“Suuri määrä terroristeja neutraloitu”

Nigerin puolustusministeri Issoufou Katambe kertoi BBC:lle, että “suuri määrä terroristeja on neutraloitu”. Katambe kertoi Inatesissa lähellä Malin rajaa olleen “rajut taistelut” useita satoja islamisteja vastaan.

Muutaman päivän päästä Ranskassa oli tarkoitus pitää huippukokous, johon osallistuu Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja viisi Länsi-Afrikan johtajaa. Kokouksessa oli tarkoitus keskustella alueen turvallisuustilanteesta.

Macron ja Nigerin presidentti Mahamadou Issoufou ilmoittivat kuitenkin, että kokous siirretään ensi vuoden alkuun.

Sahelin alueella on ranskalaisia sotilaita auttamassa islamistien vastaisessa taistelussa. Islamistien kanssa ongelmissa ovat Nigerin ja Malin lisäksi Burkina Faso, Mauritania ja Tshad.

Nigerin hallitus pyysi aiemmin kolmen kuukauden lisäaikaa hätätilalle, joka julistettiin kaksi vuotta sitten islamistien hyökkäyksien vuoksi.

Menot