Uutiset

Ainakin pudotuspeleihin ensi kaudella

Hämeenlinnan Pallokerho lähtee ensi kauteen joukkueella, jossa puolet on vanhaa ja puolet uutta. Uusista pelaajistakin osa on tuttuja, kun Hämeenlinnan palaavat viime kaudet Rauman Lukkoa edustanut Janne Lahti ja Mestis-mestaruuksia Jukureissa voittanut Jaakko Turtiainen.

Hyökkääjäkaksikon lisäksi HPK:n pelipaidan pukevat ensi kaudella päälleen maalivahti Nathan Lawson ja Emil Larmi. Uusia puolustajia Antti Pennasen valmentamassa joukkueessa ovat Oskari Manninen (edellinen seura Vaasan Sport), Joel Olkkonen (SaPKo), Teemu Suhonen (Jukurit) ja Niclas Almari (Jokereiden A-nuoret). Venäläispuolustaja Kirill Tulupov on tehnyt Kerhon kanssa 1+1 vuoden sopimuksen, jossa on syyskuuhun asti ulottuva koeaika.

Lahden ja Turtiaisen lisäksi uusia HPK-hyökkääjiä ovat Juho Keränen (Kärpät), Philippe Cornet (Stavanger Oilers), Oula Palve (Jukurit) ja slovakialainen 17-vuotias Filip Krivosik. Viime kauden joukkueesta jatkosopimuksen Kerhon kanssa teki keskushyökkääjä Severi Sillanpää.

– Vanhoja sopimuksia oli kolmetoista, mutta olen tyytyväinen niihin, jotka jatkavat. Pelaajabudjetti on tietenkin haasteellinen, mutta olemme yrittäneet olla kustannustehokkaita ja löytää oikeat pelaajat. Mielestäni meillä on mielenkiintoisia pelaajia tulossa joukkueeseen Mestiksestä ja muista liigajoukkueista pienemmistä rooleista. Pelaajabudjetissa on pikkaisen tilaa, mutta aika näyttää haemmeko hyökkääjää vai puolustajaa. Joukkue on kuitenkin niin valmis, että pystyisimme pelaamaan, jos liiga alkaisi nyt, päävalmentaja Pennanen sanoo.

HPK ilmoitti perjantaina myös, että se on purkanut vielä ensi kauden voimassa olleen sopimuksen maalivahti Jere Myllyniemen kanssa. Kerhon viime kauden kapteeni Riku Hahl kuntouttaa itseään ja tekee päätöksen uransa jatkosta kesällä. Antti Miettinen puolestaan lopetti uransa ja siirtyy joukkueen valmennukseen.

Kokenut Janne Lahti pelasi HPK:ssa kaudella 2006–2007, jolloin seura juhli pronssia. Lahti tottui menestymään Kerhossa ja aikoo olla mukana palauttamassa seuraa kärkikahinoihin.

– Pennasen johdolla palaamme siihen vanhaan aikaan, mikä täällä oli kun viimeksi seurassa pelasin. Seura yrittää hankkia eteenpäin meneviä pelaajia, ja itse yritän kokeneempana auttaa heitä. Pääasia on se, että yritämme pärjätä. Niin huonosti kuin viime kaudella ei ainakaan mene eli vähintään pudotuspeleihin menemme. Emme kilpaile missään nimessä budjetilla, joten meidän pitää keskittyä laadukkaaseen tekemiseen ja sen aloitamme heti ensi maanantaina, Lahti lupaa.

Laitahyökkääjä uskoo, että hän on pelaajana monipuolisempi kuin edellisillä HPK-kausillaan.

– Edelliset pari kautta minulla on ollut loukkaantumisia, mutta olen mennyt joka osa-alueella eteenpäin. Oma harjoittelunikin on parantunut, samoin matkan varrella on tarttunut järkeä ruokailemisiin ja muihin. Viimeksikin täällä treenattiin kovaa, mutta muu elämää ei mietitty ihan viimeisen päälle. Se oli nuorilla jätkillä vähän sellaista, että välipäivät mentiin burgereilla, Lahti nauraa.

Lahden mielestä HPK:n joukkueessa on potentiaalia.

– Pystymme mielestäni pärjäämään heti, jos saamme revittyä joukkueesta kaiken irti ja nuoret kaverit menevät eteenpäin. Kesän aikana saattaa vielä tapahtuakin jotain. Odotetaan innolla, Lahti viittasi mahdollisiin lisähankintoihin. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic