fbpx
Uutiset

Ainakin yksi ihminen selviytyi Pakistanin tuhoisasta lento-onnettomuudesta – koneen moottorit lakkasivat käymästä

99 ihmistä kuljettanut Airbus A320 -matkustajakone syöksyi maahan keskelle asuinaluetta Pakistanin Karachissa.
Kuva: REHAN KHAN
Kuva: REHAN KHAN

Pakistanin perjantaisesta lento-onnettomuudesta selvisi ainakin yksi matkustaja, maan viranomaiset kertoivat Reutersin mukaan.

Pakistan International Airlines -lentoyhtiön Airbus A320 -kone syöksyi keskelle asuinaluetta Karachin miljoonakaupungissa.

Maan ilmailuviranomaisten mukaan koneessa oli 91 matkustajaa ja kahdeksan miehistön jäsentä.

Koneen lentäjä lähetti hätäkutsun ja sanoi lennonjohdolle että koneen molemmat moottorit lopettivat toimintansa, kun kone yritti laskeutua toisen kerran. Tieto perustuu liveatc.net -sivustolle lähetettyyn nauhoitteeseen.

– Palaamme takaisin, moottorit eivät toimi, lentäjä vastasi, kun lennonjohto ilmoitti hänelle koneen harhautuneen suunnasta.

Ennen yhteyden katkeamista lentäjä ehti lähettää hätäkutsun.

Kotimaan lennot oli vasta aloitettu

Koneen piti tehdä hätälasku kiitoradalle Karachin lentokentälle, mutta sen sijaan se syöksyi asuinalueelle. Onnettomuuspaikalta kohosi savua, rakennuksia oli tuhoutunut ja kaduilla oli ilmeisesti onnettomuuskoneen kappaleita. Ambulanssit ajoivat paikalle ihmisjoukkojen läpi.

– Lentokone osui ensiksi puhelinmastoon ja sen jälkeen taloihin, sanoi onnettomuutta todistanut Shakeel Ahmed.

Onnettomuuspaikan lähellä sijaitsevan sairaalan lääkäri Seemin Jamali sanoi Reutersille, että onnettomuuspaikalta oli kuljetettu ainakin viisi ruumista.

Pakistanin sisäinen lento PK8303 oli matkalla Lahoresta Karachiin. Pakistan oli juuri aloittanut kotimaan lennot osana koronapandemian vuoksi tehtyjen rajoitusten purkamista.

Airbus A320 -konetta oli lennetty 15 vuotta. Pakistanin pääministeri Imran Khan lähetti uhreille ja heidän perheilleen surunvalittelut ja sanoi onnettomuustutkinnan käynnistyvän heti.

Menot