fbpx
Uutiset

Ainoa vaihtoehto – Arvonen

HPK:n edustusjääkiekko julkisti keskiviikkona odotetun valmentajasopimuksen.

Pasi Arvonen, 45, on nyt HPK:n päävalmentaja. HPK ja Arvonen tekivät päävalmentajan tehtävistä loppukauden mittaisen sopimuksen. Vesa Viitakoski ja Kari Lehtonen jatkavat HPK:n valmennuksessa normaalisti.

– Meillä oli yksi ja ainoa vaihtoehto, Pasi Arvonen. Nyt katseet kääntyvät kohti tulevaisuutta, sanoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Arvosen vieressä istuivat HPK:n liigajoukkueen kapteeni Ville Viitaluoma ja Marko Tuulola, jonka kanssa HPK on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen. Tuulola palaa liigajäille sairauslomansa jälkeen marraskuussa. Hän on silloin 42-vuotiaana liigan iäkkäin pelaaja. Tähän mennessä Tuulola on pelannut 903 liigan runkosarjaottelua ja huikeat 147 play off -ottelua.

Ylpeä ja kiitollinen

Pasi Arvonen on pitkän linjan kerholainen. Hän on pelannut HPK:ssa, aloittanut valmentajana HPK:n junioreissa ja ollut viime vuodet Kerhon valmennustiimissä.

– Olen ylpeä ja kiitollinen, kun saan nyt istua tässä. Pitkä taival on tullut vedettyä, Arvonen antoi ensimmäisen lausuntonsa päävalmentajana.

– Ensimmäinen tehtävä on nyt sammuttaa tulipalot. Haluan yhdessä joukkueen kanssa parantaa peliämme. Tarkoitus on saada esiin viime kauden työmäärämme. Joukkueemme ei ole paljon vaihtunut. Joka pelaajalla on selkäytimessä, mitä pitää tehdä. Viisikkopalavereita on jo pidetty. Uskon, että jälki näkyy nopeasti, Pantse jatkoi.

Ville Viitaluoman mukaan Arvosella on joukkueen tuki takanaan.

– Joukkue on valmentajapäätöksen takana. Ainakaan minun korviini ei ole tästä mitään särissyt. Teemme hommia satasella, Viitaluoma tuumi.

Hänen mukaansa Arvosella on hirveä tietomäärä jääkiekosta.

– Hän osaa tuoda myös asiat esille joukkueelle.

Marko Tuulola nosti esiin vaatimustason.

– Arvonen haluaa vaatia sekä pelaajilta että itseltään.

Pitkä matka kevääseen

Arvonen sanoo itsekin olevansa vaativa valmentaja.

– Tunne myös joukkueen pelaajat erittäin hyvin ja pystyn mielestäni keskustelemaan pelaajien kanssa. Tunnen itse niin, että olen hyvä ihmistuntija. Luottamus on ensimmäinen juttu ja se on myös tärkein. Matka on meillä pitkä. Uskon, että tulos on hyvä, kun oikeat asiat tehdään hyvin, hän selvitti.

Kerho on viettänyt raskasta aikaa. Arvonenkin myöntää, ettei uni tullut viime viikolla oikein silmään.

– En kuitenkaan tuntenut olevani missään välikädessä. Olin päävalmentajalle lojaali. Kaikki tapahtunut tuli lopulta yllätyksenä. Tilanne oli alusta saakka sekava. Tällaista kuitenkin tapahtuu ja siitä on yli päästävä. Katseet on käännettävä eteenpäin.

Arvonen on ollut päävalmentajana 1. divisioonassa eli nykyisessä Mestiksessä niin Forssan Palloseurassa kuin Kokkolan Hermeksessäkin. Hän palasi Hämeenlinnaan Kokkolasta ja tuli Kerhon hommiin vuonna 2006. Arvonen oli ensin Jukka Jalosen mestarijoukkueessa scouttina ja siirtyi siitä pikku hiljaa takaisin valmentajan hommiin. Hän on tehnyt töitä Kerhossa yhdessä Jalosen, Timo Lehkosen, Matti Alatalon, Jukka Rautakorven, Harri Rindellin ja viimeksi Kai Raution kanssa.

– Joka valmentaja on oma persoonansa. Olen ollut onnellisessa asemassa, kun olen saanut tehdä töitä monen huippuvalmentajan kanssa. Olen saanut heiltä itsevarmuutta ja myös paljon tietoa johtamisesta, Arvonen tuumi.

Tuulolalle löytyy rooli

Marko Tuulola kertoi aloittaneensa toukokuisen olkapääleikkauksensa jälkeen jumppailun elokuun alussa.

– Joukkueen mukana olen harjoitellut viikon. Nälkä päästä pelaamaan on kova. Toivottavasti löydän sopivan roolin, jossa voin joukkuetta auttaa, mietti marraskuussa pelikekkereihin palaava Tuulola.

Tuulolan roolin päättää päävalmentaja Arvonen, joka on takuulla mielissään konkarin paluusta.

– Jokainen tuntee Tuuskin historian. Hänelle löytyy varmasti sopiva rooli joukkueesta, Arvonen lupasi.

Myös Viitaluoman mielestä Tuulolan jatkosopimus on “erittäin positiivinen asia”.

– Erinomainen uutinen tämäkin. Joukkue saa nyt aikuisen oikeasti sitä kokemusta, Kerhon kapteeni naurahti. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Menot