fbpx
Uutiset

Ainoastaan kuljettaja oli täysi-ikäinen Kalajoen rajussa ulosajossa – kaikki menehtyneet olivat nuoria poikia

Kalajokelaisten poikien auto törmäsi viime yönä betoniseen siltarumpuun vielä tuntemattomasta syystä. Kalajoen seurakunta on aloittanut kriisiavun antamisen paikkakunnalla.
Ulosajon syytä ei vielä tiedetä. Jan Sormusen mukaan syy selviää paikkatutkinnasta ja sen jälkeen, kun henkiin jäänyttä nuorta on päästy puhuttumaan.

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla sattuneessa rajussa ulosajossa menehtyneet nuoret olivat kaikki poikia, päivystävä tutkinnanjohtaja Jan Sormunen kertoo Lännen Medialle.

Henkilöautossa oli neljä nuorta miestä, joista kaikki ovat syntyneet 2000-luvulla. Ainoastaan kuljettaja oli täysi-ikäinen. Hän oli syntynyt vuonna 2000. Kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Muut menehtyneet kaksi nuorta miestä olivat syntyneet vuonna 2001. He olivat noin 17-vuotiaita.

Kaikki nuoret ovat paikallisia kalajokelaisia nuoria. Sormusen mukaan Kalajoen seurakunta on aloittanut kriisiavun antamisen.

Ulosajon syytä ei vielä tiedetä. Sormusen mukaan syy selviää paikkatutkinnasta ja sen jälkeen, kun henkiin jäänyttä nuorta on päästy puhuttumaan. Takapenkillä ollut nuori saatiin irrotettua ajoneuvosta ja hänet toimitettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan.

Onnettomuustutkintalautakunta selvittää syytä

Onnettomuustutkintalautakunta selvittää parhaillaan Kalajoella onnettomuuden syytä.

Onnettomuus sattui lähellä Tyngän kylää. Tynkä sijaitsee Kalajoen keskustasta noin yhdeksän kilometriä Ylivieskan suuntaan.

Henkilöauto ajoi Kalajoen suunnasta Ylivieskantietä lauantaita vasten aamuyöllä yhden jälkeen. Tarkka kellonaika ei vielä lauantaina aamulla ollut poliisin tiedossa.

Auto oli toistaiseksi varmistamattomasta syystä ajautunut loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle, minkä jälkeen auto on törmännyt peltoliittymärumpuun ja ajautunut kymmenien metrien matkan ulos tieltä päätyen ojaan katolleen.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeistä kuolemantuottamuksista sekä törkeästä vammantuottamuksesta. Onnettomuustutkintalautakunta ja poliisi jatkavat asian tutkintaa.

Peltoliittymärumpu, johon auto on törmännyt, on betoninen siltarumpu.

Menot