Uutiset

Ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos valittiin tiukassa äänestyksessä perussuomalaisten puoluesihteeriksi

Puoluesihteeriksi valittu Simo Grönroos tuuletti äänestystuloksen ratkettua. Kuva: Enna Rautiainen
Puoluesihteeriksi valittu Simo Grönroos tuuletti äänestystuloksen ratkettua. Kuva: Enna Rautiainen

Perussuomalaisten uusi puoluesihteeri on ajatuspaja Suomen Perustan espoolainen toiminnanjohtaja Simo Grönroos. Hänet valittiin tiukan äänestyksen jälkeen lauantaina Riikka Slunga-Poutsalon seuraajaksi puoluekokouksessa Tampereella.

Gröönroos sai toisella kierroksella 538 ääntä ja vastaehdokas, Venäjä-asioihin erikoistunut dosentti Arto Luukkanen 510 ääntä.

Grönroos on aikaisemmin toiminut myös perussuomalaisten nuorisojärjestön pääsihteerinä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri.

– Puoluesihteerin pitää olla joukkuepelaaja, joka huolehtii siitä, että asiat hoituvat. Hänen tulee myös kehittää organisaatiota. Oman median ja oman tutkimustoiminnan kehittäminen ovat tärkeitä painospisteitä vihamielisessä mediaympäristössä, hän sanoi.

Gönroosin mukaan perussuomalaisista pitää tehdä pääministeripuolue viimeistään vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen.

– Massamaahanmuutolle, liittovaltiopolitiikalle ja kansaa kuristavalle eliittipolitiikalle täytyy laittaa loppu. Suomalaisten etu on palautettava politiikan pääprioriteetiksi, Grönroos sanoi ehdokasesittelyssä.

Puoluesihteeriksi oli ehdolla peräti 12 henkilöä. Ensimmäisellä kierroksella äänet jakautuivat seuraavasti:

Jarno Eerola 14, Simo Grönroos 253, Ilpo Heltimoinen 34, Jyrki Lohi 101, Arto Luukkanen 196, Riku Nevanpää 7, Mira Nieminen 181, Jyrki Niittymaa 19, Markku Palomäki 22, Maiju Tapiolinna 57, Tanja Vahvelainen 78 ja Antti Valpas 102.

Riikka Slunga-Poutsalo toimi puoluesihteerinä kuusi vuotta. Hän kuvasi puoluesihteerin tehtävää sellaiseksi, mitä paikalle pyrkineet eivät välttämättä tiedä.

– Puoluesihteeri ei istu puolueen rahasäkin päällä, vaan puoluehallitus.

– Puoluesihteeri pistää täytäntöön puoluehallituksen ikävät päätökset, koskipa se sitten hyvän työntekijän irtisanomista tai huonon palkkaamista. Puoluesihteeri kantaa vastuun ja työ on aika yksinäistä, Slunga-Poutsalo kuvaili.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic