Uutiset

Akavalaiset siirtäisivät OKL-päätöstä tuonnemmaksi

OAJ:n ja Akavan paikallisyhdistykset tuomitsevat jyrkästi Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen siirtosuunnitelmat Tampereelle.

Akava-Hämeen aluetoimikunta ja OAJ:n Kanta­Hämeen alueyhdistys vastustavat Tampereen yliopiston rehtoraatin ja hallituksen aikeita lakkauttaa opettajankoulutuslaitos. Ne myös tuomitsevat tavan, jolla asiaa on valmisteltu.

– Lakkauttamista on valmisteltu niin salassa, että henkilöstökin sai siitä ensimmäiset tiedot median välityksellä. Kuitenkin myös tämän asian tiedottaminen ja valmistelu tulee hoitaa yhteistoimintamenettelyssä, vaikka uusi yliopistolaki antaakin lähes kaiken vallan yliopiston rehtoristolle ja hallitukselle, yhdistysten puheenjohtajat toteavat.

Aluetoimikunnan ja alueyhdistyksen mielestä päätöksentekoa tulee siirtää, kunnes henkilöstöä on aidosti kuultu ja tarvittavat selvitykset on tehty ja analysoitu yhdessä sen kanssa.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Akava-Hämeen aluetoimikunnan puheenjohtaja Markku Pelkkikangas, OAJ:n Kanta-Hämeen alueyhdistyksen puheenjohtaja Maritta Kokko, OAJ:n Hämeenlinnan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Vesa Karjalainen sekä Hämeenlinnan opettajien Ammattiyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Seesranta.

Tampereen yliopiston rehtoraatti vierailee perjantaina Hämeenlinnassa kertomassa suunnitelmistaan OKL:n tulevaisuuden suhteen. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020