Uutiset

Aki Ajolle jo kuudes maailmanmestaruus tallipäällikkönä

Hämeenlinnalainen Aki Ajo, 48, sai juhlia jo kuudetta ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruutta sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa.

Ajo Motorsportin Moto2-luokan ajaja Johann Zarco sinetöi luokkansa mestaruuden jo viimeistä edellisessä MM-osakilpailussa. Ranskalaiskuljettaja ajoi voittoon Sepangin radalla. Hän kukisti 3,2 sekunnin erolla toiseksi tulleen Italian Franco Morbidellin. Saksan Jonas Folger ylitti maalilinjan kolmantena. Zarcolle luokan maailmanmestaruus on toinen.

Zarco on voittanut tällä kaudella kuusi MM-osakilpailua. Kaksi kertaa hän on ajanut toiseksi ja kerran kolmanneksi. MM-pisteitä Zarco on saalistanut komeasti 251. Toisena MM-sarjassa oleva Thomas Luthi (214) ja kolmantena oleva Alex Rins (203) eivät pysty enää savuttamaan Zarcoa. MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Valencian radalla Espanjassa.

Ajon johtamat tallit ovat hallinneet tällä kaudella MM-sarjan kahta pienintä luokkaa. Etelä-Afrikan Brad Binder sinetöi Moto3-luokan maailmanmestaruuden jo viisi viikkoa sitten Aragonin osakilpailussa Espanjassa.

Aki Ajo oli sunnuntaina onnellinen mies.

– On vaikea löytää oikeita sanoja – todella fantastinen on päivä ollut Malesiassa, Ajo hehkutti tallinsa tiedotteessa.

Ajo Motorsport aloitti Moto2-luokan projektinsa kaksi vuotta sitten.

– En olisi voinut silloin kuvitella, että voitamme luokan mestaruuden kaksi kertaa ja peräkkäisinä vuosina. Kuten kaikki tietävät, toisen mestaruuden voittaminen on henkisesti jopa vaikeampaa kuin ensimmäinen voitto. Eli se tuntuu nyt erityisen hyvältä.

Ajo sanoi olevansa todella kiitollinen, kun hänen tallissaan ajaa Johann Zarcon kaltainen kuljettaja.

– Koko tallin tiimi ja yhteistyökumppanimme, kaikki tässä ympärillämme olevat… Heitä on kiitettävä. On vaikea löytää sanoja kuvaamaan kiitollisuuttani kaikille näille hienoille ihmisille.

Johann Zarco on syntynyt Cannesissa ja hän on 26-vuotias.

– On hienoa olla ensimmäinen Moto2-luokan maailmanmestari ja nyt on vaikea olla itkemättä ilon kyyneliä. Alun märissä oloissa ajoin hyvää kisaa, vaikka en ollutkaan nopein. Minulla oli hyvä vauhti ja pystyi seuraamaan Morbidellia. Sitten rata alkoi kuivua kuten lauantain aika-ajossa. Löysin hyvin ajolinjani. Monet asiat pyörivät mielessäni kolmen viimeisen kierroksen aikana. Minun piti kuitenkin pitää ajatukset koossa ja keskittyä ajamiseen. Kolmen sekunnin eron takia olin kuitenkin luottavainen ja rauhallinen, Zarco selvitti.

Hän kiitti perhettään ja talliaan.

– Olen kiitollinen Ajo Motorsportille ja kaikille, jotka minua tukeneet.. Rakastan perhettäni ja myös ”moottoripyöräin perhettäni”, jolle toivotan tulevaisuudessa kaikkea hyvää. Oli mukava voittaa toinen titteli heidän kanssaan. Nyt on aika juhlia kaikkien kanssa ja kilpailla seuraavaksi paineitta Valenciassa, mestari selvitti tallinsa tiedotteessa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic