fbpx
Uutiset

Aki Niemi nopein Ahveniston hölkässä

Upea syyskesäinen aurinkoinen sää helli hölkkäkansaa sunnuntaina Ahveniston olympiapuistossa, jossa Hämeenlinnan Kisan Joken Talli isännöi perinteistä Ahveniston hölkkää.

Järjestäjien mukaan kyseessä oli ainakin 35. kerta ja vuosien varrella reitti ja matkat ovat vaihdelleet.

Nykyinen 6,8 kilometrin lenkki kulkee Ahveniston järven rantareittiä kiertäen Vuorentaan koulun ja palaa takaisin urheilukeskukseen jälleen järven rantaa pitkin. Reittiennätys 21.38 on Lammin Säkiän Ville Heikkilällä vuodelta 2011.

Tänä vuonna nopein oli Teivo Stayersin Aki Niemi ajalla 23.50.

– Mahtava ympäristö ja reitti täällä. Ja harvoin saa tällaisessa säässä juosta syyskuussa. Minulla on alla tehoviikko eli tiistaina juoksin Raaseporissa ratavitosen ja eilen Tampereen puolimaraton-tapahtumassa kympin. Ja pari iltaa on mennyt tanssikurssilla, joten aikatavoitetta tänään ei ollut vaan rennon kova juoksu, 29-vuotias aitoolainen kertoi.

– Vasta aikuisiällä maratonharrastuksen kautta olen tullut mukaan juoksukisoihin. Näitä Hämeen hölkkäkisoja olen kiertänyt paljon. Tämä on ensimmäinen vuosi kun en juokse maratonia. Kun on juossut matkoja 800 metristä maratoniin, pitää välillä keskittyä johonkin.

Niemen ennätyksiä ovat 5000 metriä 15.48, puolimaraton 1.16.10 ja maraton 2.54.

– Maratonennätykseni on selkeästi suhteessa heikompi kuin nuo muut. Mutta maraton vaatii vuosia ja kilometrejä. Hyvä nousujohteinen syksy on nyt ollut ja päätavoitteeni on lokakuun alussa juosta Tarton puolimaraton aikaan 1.15., Niemi tuumasi.

Miesten sarjan kakkoseksi ylsi Tavastia Trail Clubin Joni Hiltula (26.15) ja kolmanneksi Joken Tallin Juha Hietanen (27.22). Naisista nopeimmat olivat Malena Lahtimies (30.48) ja N60-voittaja Oulun NMKY:n Sisko Hiltunen (32.47).

Nopeinta vauhtia Aki Niemen takana piti M50-kärkikolmikko Rautavaaran Iskun Hannu Korkalainen (25.29), Joken Tallin Ari Ahtiainen (25.36) ja Oulun NMKY:n Viljo Kirjavainen (26.00).

M40-sarjassa Joken Tallin Pasi Rangell (26.34) kukisti loppukirissä Hämeenlinnan Suunnistajien Juha Prittisen (26.40). M60-ykkönen oli Kauhajoen Karhun olympiamitalisti Kaarlo Maaninka (27.53) ja M70-ykkönen Markku Poranen (33.56) Valkealasta.

Osaltaan osanottajamäärää saattoivat vähentää lauantaina Janakkalassa järjestetty KiipFIT Trail Run ja sunnuntainen Riihimäen asemajuoksu, mutta kaikki 46 Ahveniston hölkän osanottajaa palkittiin mitalilla. HäSa

Asiasanat

Menot