Uutiset

Aki Valkila varmisti mestaruutensa Motoparkissa

Helsinki Racing Clubin Aki Valkila, 26, päästeli voittoon lauantaina Motoparkissa Virtasalmella ajetussa ratamoottoripyörien Nordic Superstock 600B -luokan voittoon. Kauden viidennen osakilpailun voitto tiesi myös sitä, että janakkalalainen varmisti luokan Suomen cupin mestaruuden ennen kauden päättävää Pärnun osakilpailua.

Valkila kallisteli mestariksi kolmella voitollaan ja yhdellä kakkossijalla. Pistepussiaan mies kartutti lisäksi yhdellä seitsemännellä sijalla.

Motoparkin radalla Valkila sai urakoida voittonsa eteen oikein tosissaan. 12 kierroksen kisassa mies ennätti paalupaikalta ruutulipulle voittajana vain 2,8 sekuntia ennen seuratoveriaan Saku Erkkilää. Kolmanneksi ylsi niin ikään HelRC:a edustava Henry Junkkarinen. Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Jarmo Saari kaasutteli kuudenneksi.

Aki Valkila teki kevättalvella oikean päätöksen palatessaan rr-radoille. Edellisen täyden B-luokan Superstock -kauden hän nimittäin ajoi vuonna 2007.

– Tämä oli ensimmäinen kausi, kun en ajanut opiskelija- tai varusmiesbudjetilla. Olen päässyt harjoittelemaan aiempia vuosia enemmän ja heti tuli tulosta, myhäili vaatimaton ratamotoristi.

Valkila pääsi juhlimaan mestaruuttaan mukavaan saumaan, sillä Motoparkin radalla ajettu kisa oli järjestyksessään 49. Imatranajo. Vuoksen rannalla ei ole ajettu tosissaan enää vuosiin, mutta maineikkaiden TT-kisojen legenda elää.

Ensi kaudella SM-luokkaan

Valkila on ajanut pitkään luotettavalla Kawasaki-pyörällään. Tälläkin kaudella kone lauloi tehokkaasti ”Pikku-Tarzanin” alla.

– Varsinkin kuivalla kelillä ajo sujui todella hyvin. Voitin neljästä kisasta kolme, Valkila muisteli.

Ensi kaudella Valkila nousee Superstockien A-luokkaan, jolla on myös SM-arvo.

– Siellä meno kovenee huomattavasti. B-luokan kierrosajoillani olisin yltänyt Motoparkin radalla noin kymmenenneksi sekä aika-ajossa että kisassa. Toivottavasti B-luokan mestaruus toisi lisää sponsoreita, jotta pääsisin ajamaan mahdollisimman paljon kunnon renkailla. Tämä harrastus ei ole nimittäin mitään halpaa hommaa. 250 euron hintainen takarengaskin saattaa mennä pilalle repivällä ajolla jo viiden kierroksen aikana, Valkila muistutti.

Imatranajossa ajettiin jo lauantaina myös muun muassa Superstockien A-luokan ja Yamaha Center cupin lähtöjä. Superstock A:ssa Forssan Moottoriseuran Joel Vinnikainen ajoi neljänneksi. Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Kai Lintumäki oli puolestaan Yamaha cupissa toinen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020