Uutiset

Äkkipikainen pisterohmu aikoo olla sarjan paras

Sami Saarinen ei ole tullut Hämeenlinnan Steelersiin leikkimään.

– Aion antaa joukkueelle ihan kaiken ja uskon, että minulla on älyttömästi annettavaa niin pelillisesti kuin pelin ulkopuolella. Lähden siitä, että olen sarjan paras pelaaja, Saarinen täräyttää.

25-vuotias hyökkääjä palaa hämeenlinnalaisseuraan vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella ammattilaisena sveitsiläisessä Zürich Grasshoppersissa pelannut huokuu itseluottamusta.

– Kaikki lähtee siitä, että kasetti on kunnossa. Tulin mukaan jo nuorena ja olen tehnyt paljon duunia. En ole saanut mitään helpolla ja sitten, kun lähti kulkemaan, niin siitä sai itseluottamusta. Kun luottaa itseensä on myös helpompi tehdä asioita, Saarinen sanoo.

Hyökkääjä odottaakin itseltään tulevalla kaudella suuria. Toissakaudella hän voitti Divarin pistepörssin tehoilla 37+42=79

– Pakko on tehdä taas paljon pisteitä ja lähteä siitä, että voitan pörssin. Haen jokaisessa pelissä menestystä aina runkosarjasta asti. Olen sellainen voittajaluonne, että en pysty ajattelemaan muuta kuin voittoa ja kärkeä.

Tulevalla kaudella Steelers pelaa kotiottelunsa uudella Elenia-areenalla.

– Aina on hienoa tulla takaisin ja varsinkin nyt, kun puitteet ovat varmaan maan parhaat. Junioritkin pääsevät nyt paremmin katsomaan esikuviensa otteita, Saarinen iloitsee.

Paras paketti

Saarinen saapui pari kuukautta sitten Suomeen ilman tietoa työpaikasta tai edes asunnosta.

– Selvitin, mikä jengi sopisi parhaiten työmahdollisuuksiin ja Hämeenlinnasta löytyi niin mielenkiintoinen vaihtoehto, että sitä on pakko koittaa. Kokonaispaketti oli täällä paras. Oikeastaan jo nyt voi sanoa, että tämä oli paras ratkaisu.

Sveitsistä mukaan tarttui elämänkokemusta ja kovuutta pelaamiseen.

– Alku oli vaikea, mutta loppu todella hyvä. Pudotuspeleissä olin paras suomalainen ja mestaruuskin oli vain pienestä kiinni.

– Pelaaminen Sveitsissä oli todella erilaista, vaikka luulisi, että kyseessä on sama laji. Meno oli siellä tosi fyysistä. Siellä jatkettiin pelaamista, vaikka täällä olisi jo lentänyt pihalle, Saarinen kertoo.

Hyvä sekoitus

Saarinen ei vielä tiedä, millaisia Steelersin viralliset tavoitteet tulevalle kaudelle ovat. Itse hän aikoo kuitenkin lähteä nostamaan joukkuetta liigaan nopealla aikataululla.

– Nythän sarja muuttui niin, että pelataan pudotuspelit. Uskon, että ainakin pleijaripaikkaa haetaan. Oma mielipiteeni on, että voisimme nousta jo ensi kaudella. Mutta olenkin vähän äkkipikainen, Saarinen naurahtaa.

Hänen mielestään joukkueessa on paljon potentiaalia. Mukana on monia tuttuja kaudelta 2012–2013.

– Meillä on älytön potentiaali. Nuoria hyviä jätkiä on tullut mukaan ja he ovat näyttäneet, että pystyvät olemaan ihan kärkiketjujen miehiä. Myös viime vuosien vastuunkantajat ovat menneet eteenpäin. Joukkue on mielenkiintoinen sekotus, Saarinen arvioi.

Steelersillä on tällä hetkellä 24 pelaajasopimusta. Joukkueeseen kuuluvat Saarisen lisäksi kenttäpelaajat Julius Aaltonen, Joni Hapuli, Samuli Hirvonen, Aleksanteri Ihalainen, Janne Ijäs, Timo Johansson, Joonas Jokipalo, Nico Jonaeson, Jere Kemppainen, Oskari Koljonen, Kasper Koskela, Ville Lastikka, Jarno Lehtonen, Matti Manninen, Daniel Megyaszai, Miiro Maunula, Jarno Mäkinen, Pyry Peltonen, Mico Pihlajinen ja Sami Ruotsalainen sekä maalivahdit Jaakko Vahtokari, Juha Jokinen ja Antti Järvinen. (HäSa)

Asiasanat

Menot