Uutiset

Aktivistit kokoavat leiriä Pyhäjoelle

Pyhäjoella järjestetään kesäkuussa ydinvoiman vastainen kansainvälinen toimintaleiri. Asialla on suoraa toimintaa kannattava Hyökyaalto -niminen ympäristöverkosto.

Hanhikivenniemen mökkialueen protestileirissä oleilee jo kymmenkunta aktivistia. Verkoston edustaja korostaa, että he eivät ole Fennovoiman alueella, ja myös paikalle johtava tie on yleinen tie.

Viime keskiviikkona Hanhikivelle tulleet aktivistit osoittivat mieltään Hanhikiven alueen hakkuita vastaan, joita he pitävät laittomina. Viikonloppuna poliisi sakotti kolmea aktivistia, jotka olivat kytkeneet itsensä hakkuualueen työkoneisiin.

FENNOVOIMAN aluetiedottaja Heli Haikolan mukaan mielenosoittajien kohteena olleet hakkuut ovat lailliset.

Haikola muistuttaa, että rakennusvalvontaviranomainen on myöntänyt maisematyöluvan ja töiden aloitusluvan. Pro Hanhikivi -liike on valittanut maisemaluvasta, joten päätös ei ole lainvoimainen. Tämä ei Haikolan mukaan kuitenkaan vaikuta aloituslupaan.

Haikolan mukaan alueella saa mökkeillä, kunhan työkoneiden toimintaa ei estetä. Parhalahden osakaskunta myi aiemmin tänä vuonna Fennovoiman havittelemat alueet niemestä. Mökkiläisten on poistuttava toukokuun loppuun mennessä.

Oululainen ympäristöaktivisti Taina Mäntykenttä aikoo järjestää kesäkuussa toimintaleirin tueksi kävelytapahtuman Oulusta Helsinkiin.

Tempauksella on tarkoitus tukea uusiutuvaa energiaa ja luovuttaa päättäjille ydinvoimasta huolestuneiden kansalaisten adressi.

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic