Uutiset

AKT:n Piirainen: ”Toisten tekemillä päätöksillä ei ole vaikutusta omiin ratkaisuihimme”

Helsinki

Yhteiskuntasopimuksen eteneminen sai jälleen uusia kysymysmerkkejä, kun Metsäteollisuus ilmoitti perjantaina STT:lle, että se vielä harkitsee lähtemistä kilpailukykysopimusneuvotteluihin.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK suositti eilen liitoilleen liittokohtaisten neuvottelujen aloittamista, mutta Metsäteollisuutta epäilyttää AKT:n poisjäänti sopimuksesta. Huolena on, että työtaistelut voisivat halvaannuttaa Metsäteollisuuden viennin.

AKT kommentoi yhteiskuntasopimusneuvotteluiden viimeisintä käännettä tutulla tavalla.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vastasi Lännen Medialle lyhyesti tekstiviestillä, ettei liitto ole harkitsemassa lähtemistä kilpailukykysopimusneuvotteluihin.

– Toisten tekemillä päätöksillä tai linjauksilla ei ole vaikutusta omiin ratkaisuihimme, Piirainen viestitti.

– Olemme aloittaneet valmistautumisen liittokohtaiselle tes-kierrokselle nykyisten sopimusten päättymisen jälkeen [31.1.2017].

SAK:n järjestöjohtaja Matti Huutola arvioi STT:lle, että Metsäteollisuuden poisjääminen aiheuttaisi suuren kysymysmerkin koko yhteiskuntasopimukselle.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala puolestaan arveli, että koko yhteiskuntasopimus kaatuu, jos Metsäteollisuus jää pois.

Lännen Media ei tavoittanut SAK:n puheenjohtajaa Lauri Lylyä kommentoimaan asiaa. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ei suostunut kommentoimaan asiaa.

Menot