fbpx
Uutiset

AKT:n työsuojelu: Osa työntekijöistä oireilee edelleen – ”Rädyn lähtö laukaisi tilanteen”

Osa työntekijöistä oireilee edelleen työpaikkakiusaamisesta, kertoo Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n työsuojeluvaltuutettu Pasi Ritokoski.

Ritokoski viittaa AKT:ssa vuosia vallinneeseen huonoon työilmapiiriin, joka kulminoitui liiton silloisen puheenjohtajan Timo Rädyn tuomioon.

Ritokoski sanoo, että työilmapiiriä yritettiin parantaa jo Rädyn ollessa puheenjohtajana.

– Silloinen työsuojeluvaltuutettu ja johto kävivät useita palavereja. Epäkohtia tuotiin esille, ja asioihin saattoi tulla hetkellisesti jotain korjausliikkeitäkin.

Räty tuomittiin AKT:n entisen viestintäpäällikön Hilkka Ahteen työpaikkakiusaamisesta sakkoihin vuonna 2012. Kiusaaminen ajoittui vuosiin 2006–2012.

AKT:n entinen työsuojeluvaltuutettu Pertti Sulasalmi sanoi jo vuonna 2012, että toistakymmentä työntekijää joutui kiusaamisen kohteeksi. Osa heistä irtisanoutui ja osa jäi sairauslomille.

Nykyinen työsuojeluvaltuutettu Ritokoski sanoo, että osa kiusatuista työntekijöistä oireilee edelleen. Vyyhti alkoi purkautua kunnolla sen jälkeen, kun AKT:ssa selvisi kesällä 2012, ettei Räty jatka liiton puheenjohtajana.

– Rädyn lähtö laukaisi tilanteen. Keskustelu kahvihuoneissa ja käytävillä vapautui sen jälkeen, ja ilmapiiri muuttui ihan erilaiseksi, Ritokoski sanoo.

Työsuojeluvaltuutetun mukaan työntekijät alkoivat kertoa Rädyn potkujen jälkeen heihin kohdistuneesta kiusaamisesta. Kiusaamistapaukset muistuttivat Ritokosken mukaan Hilkka Ahteen kerrottua kohtelua.

– Tiettyjä työntekijöitä ei noteerattu millään tavalla. Toisilla teetettiin turhia töitä. Kun työntekijä sai työn tehtyä, sitä ei tarvittukaan. Palaute oli toisinaan erittäin kovaäänistä – ja yleensä vain negatiivista. Mitään fyysistä kiusaaminen ei ollut.

Ritokoski sanoo, että Rädyn potkujen jälkeen myös osa työntekijöistä, jotka jättivät liiton Rädyn johtajakaudella, ottivat yhteyttä AKT:n työsuojeluun ja kertoivat kiusaamisesta.

– Niitäkään työtekijöitä ei ole jätetty yksin. Meillä on edelleen käyty läpi näitä asioita työntekijöiden kanssa, jotka ovat halunneet asiasta jutella.

– Nämä ovat pitkäaikaisia asioita. Työntekijöiden vointia seurataan jatkuvasti. Jokainen yksilö tuo omalla tavallaan asioita ulos. Toiset saavat purettua itseensä kohdistunutta kiusaamista nopeammin kuin toiset.

Ritokosken mukaan AKT:ssa työilmapiiri on nykyään hyvällä mallilla. Myös työsuojelua on pyritty tehostamaan entisestään.

– On tärkeää, että kaikki työntekijät pääsevät puhumaan ammattilaisten kanssa, jos he tarvitsevat apua. Työterveyshuollon kanssa on sovittu, että työntekijät saavat sieltä kaiken tarvitsemansa avun.

Työsuojeluvaltuutettu korostaa, että työsuojelujärjestelmä oli kunnossa jo Rädyn kaudella, sillä AKT:ssa noudatettiin varhaisen välittämisen mallia. Nykyään AKT:ssa painotetaan, että jokaisella työntekijällä on vastuu työkaverista.

Liiton kiusaamistapaus tuli jälleen ajankohtaiseksi maanantaina, kun Helsingin käräjäoikeudessa puidaan Hilkka Ahteen irtisanomista AKT:sta. Räty on syytettynä työsyrjinnästä. Räty on kiistänyt syyllisyytensä.

Räty on aiemmin kiistänyt syyllistyneensä myös Ahteen kiusaamiseen. Hän on hakenut korkeimmasta oikeudesta valituslupaa vuoden 2012 tuomiolleen.

 

Asiasanat

Menot