Uutiset

Akut täynnä Lukon kimppuun

Jääkiekon nuorten SM-liigan puolivälierät voitoin 3–0 selvittänyt HPK on saanut ladata akut rauhassa täyteen ennen tiistaina alkavaa välieräsarjaa. Runkosarjan voittanut Kerho saa vastaansa puolivälierässä jatkosta miesten liigan tavoin Oulun Kärpät jatkosta pudottaneen Rauman Lukon.

– Perjantaina palauttelimme ja siirsimme edellisen sarjan jaloista pois. Lauantaina huilasimme ja latasimme akkuja. Sunnuntaina ja maanantaina harjoittelimme jo kohti välieräsarjaa, selvittää HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo joukkueen viime päivien ohjelmaa.

HPK ja Lukko kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Raumalaiset hakivat lokakuussa Ritariareenasta 4–3-jatkoaikavoiton. HPK oli puolestaan tammikuussa Raumalla parempi numeroin 3–0.

– Lukolla on joukkueessaan paljon taitoa. Sen pelaaminen perustuu aika pitkälti yksilöihin. Meidän täytyy olla kurinalainen ja pitää oma pakka tiiviinä. Silloin saamme Lukon yksilöitä kuriin ja pidettyä vallan välinettä eli kiekkoa meillä. Sarjassa on isossa osassa, että pystymme pitämään itse kiekkoa, Salo muistuttaa.

Lukossa pelaa muun muassa jo liigadebyyttinsä tehnyt 16-vuotias Aleksi Saarela, joka teki viidessä puolivälierässä tehot 2+4.

– Saarela on varmasti suuren yleisön silmissä kirkkain tähti, mutta joukkueessa on paljon muitakin hyviä pelaajia, kuten esimerkiksi David Stach ja puolustukseen tullut Juho Tommila, HPK:n päävalmentaja selvittää.

”Aurinko paistaa ja fiilis on hyvä”

Kerho on Salon mukaan hyvässä vireessä ennen mitalipelien alkua.

– Kaikki vaikuttaa hyvältä. Olemme valmiita ja nälkäisiä. Tässä vaiheessa ei ole huilia ja murheita. Aurinko paistaa, fiilis on hyvä ja tekemisen meininki näkyy, Salo sanoo.

A-nuorten kokoonpanoon vaikuttaa myös Kerhon edustusjoukkueen tilanne.

– Edustus auttaa aina sen mukaan kuin pystyy omien tarpeidensa mukaan. Tiistain tilanne ei ole vielä ihan varma, mutta näillä näkymin näyttää siltä, että muutama pelaaja saattaisi olla tulossa, valmentaja kertoo.

Rinkelinmäen jäähallissa nähdään tällä viikolla pudotuspelikiekkoa oikein urakalla. HPK:n liigajoukkue pelaa ensimmäisen kotiottelunsa puolivälierässä JYPiä vastaan torstaina, ja lipunmyynti kiihtyy koko ajan. A-nuoret ja B2-nuoret ovat esillä Rinkelinmäen kahdessa päähallissa taas lauantaina, ja miesten joukkue pelaa toisen kotiottelunsa JYPiä vastaan maanantaina. (HäSa)

Asiasanat