Uutiset

Ala-Hämeen Ampujat …menestyi SM-skeetissä

Ala-Hämeen Ampujien juniorit menestyivät hyvin viikonvaihteessa Hyvinkäällä ammutuissa skeetin SM-ikäkausikisoissa. Y17-sarjan Eetu Kallioinen voitti ikäluokkansa mestaruuden tuloksella 118, joka on miestenkin sarjassa kovaa tasoa. Hän sivusi myös omissa nimissään olevaa Suomen ennätystä.

Veljekset Janne ja Timi Vallioniemi sijoittuivat puolestaan Y20-sarjassa neljänneksi ja viidenneksi. Molemmilla oli sama tulos 111.

Ala-Hämeen Ampujat voitti lisäksi junioreiden Suomen mestaruuden joukkueella Kallioinen, Vallioniemi, Vallioniemi tuloksella 340. Se on samalla uusi Suomen ennätys.

Kilpailussa ammuttiin myös kansainvälisten sääntöjen mukainen juniorifinaali, johon osallistuvat kuusi parasta ampujaa ikäluokista Y 20, Y17 ja Y15. Kovatasoisessa finaalissa Eetu Kallioinen sijoittui toiseksi Ilomantsin Lari Pesosen voittaessa. Timi Vallioniemi oli finaalin nelonen ja velipoika Janne viides.

Ammunnan maailmanmestaruuskilpailut järjestetään syyskuun 6.–20. päivinä Espanjan Granadassa. Suomen Ampumaurheiluliitto on nimennyt Eetu Kallioisen nuorten skeet-ampujien maajoukkueeseen. Hän on mukana vielä useita vuosia juniorisarjoissa, sillä ikää nuorella miehellä on vasta 16. (HäSa)

Asiasanat

Menot