fbpx
Kolumnit Uutiset

Älä stressaa, ota pitopalvelu??

Lukuisat juhlat olen itse valmistanut alusta loppuun. Suunnitellut, tuskaillut, siivonnut, rähjännyt perheelle, leiponut, käskyttänyt miestä, koristellut, juoksuttanut jälkipolvea ostoksilla. Ja lopulta nauttinut koko touhusta.

Tänä keväänä käytin pitopalvelua ja rauha perheen kesken säilyi. Nyt menivät välit naapurin ja parin avuliaan ystävän kanssa poikki. Ohitin heidät valitessani juhlieni toteuttajaa.

On siis mietittävä tarkkaan, jos ulkoistaa juhlansa. Murskattuja varpaita riittää!

Otin juhlien järjestäjän ihan laiskuuttani. Halusin eroon stressistä. Olin mainoksen uhri.

Tavoite jäi saavuttamatta, mutta kahvinkaadosta omissa juhlissani pääsin ja sain jutella vieraideni kanssa. Tiskialtaan ääressäkään ei tarvinnut seistä. Sen sijaan piti juoda kahvit ikävistä kahvilakupeista. Käytännöllisistä ja konetiskattavista.

Stressi alkoi tällä kertaa, kun punnitsin sopivaa pitopalveluyrittäjää. Naapuria en pyytänyt, koska hintaneuvottelu tutun kanssa on lähes mahdotonta. Sama pätee tuttuihin.

Jo huhtikuun alussa yrittäjän löytäminen oli kiven alla, vaikkeivät juhlat osuneet edes valmistujaisviikonloppuun.

Muutaman yrityksen sivuilla pääsee vertailemaan hintoja. Suurin osa sivuista kertoo kivasta yrityksestä ja kehottaa pyytämään tarjousta.

Hinnat päätä kohti vaihtelevat ravintolassa pidettävästä 17 euron ruokailusta noin 40 euron pöytiin tarjoiltuun täyteen päivälliseen.

Neuvottelin oman kestitsijäni kanssa 21 euron kakkukahvikekkerit, jotka aloitettiin kanakeitolla.

Tämän opin: kun sovit juhlista, varmista, mitä pakettiin kuuluu. Juhlapäivänä huomasimme vuokrafirmasta saapuneen tarjoilijan kanssa, etten ollut tilannut kahvia. Poikani juoksi kauppaan, haki kahvit, teet ja kahvimaidot.

Pitopalvelun kakut olivat peräisin jostakin isosta leipomosta. Liinoja en ollut kysynyt, mutta onneksi olisin joka tapauksessa käyttänyt omiani. Kukka-asetelmankin sain laatia itse.

Pikkujuttuja, mutta juhlapäivän aamutohinoissa kurjia. Kun juhlakengän rusetti vielä irtosi ja katosi kiskoessani vajasta aurinkovarjoa, pää räjähti. Saattoi kuulua Goodmanille saakka?

Mitä haluan opettaa lukijalle? Kysy äidiltä, anopilta, naapurilta, ystävältä tai googlelta hyvin tarkat ohjeet, miten valitset ja sovit pitopalvelusi. Muuten stressi vain muuttaa muotoaan.

Menot