fbpx
Uutiset

Alajärven luistelujäällä tuli lapsuus mieleen

-Tuli ihan lapsuus mieleen. Keskiviikkona oli huikean aurinkoinen keli ilman tuulta. Toista tuntia luistelin, kertasi Mape Paappanen torstaina edellisen päivän kokemustaan Alajärven retkiluisteluradalla.

Eilen Paappanen toi Alajärvelle luistelemaan myös Juuso-poikansa ja tämän serkut näiden äidin kanssa. Hänen appensa on myös luistelumiehiä, mutta hiihti tällä kertaa.

Alajärven retkiluistelurata saatiin jäädytettyä viime viikolla, joten se on nyt kunnossa. Aiemmin talvella jään päällä oli hankalaa kohvajäätä. Neljä kilometriä pitkä reitti alkaa Tervaniemen uimarannalta.

-Luistelulenkki oli osittain röpelöinen. Tervaniemen kärjen jälkeen jää oli tosi sileä, ja siellä oli ihanaa lasten potkia, kertoi Kirsi Joronen.

Joulupukki toi luistimet

Kirsti Joronen kertoi jo jo useana päivänä käyneensä Alajärvellä luistelemassa lastensa Niki ja Neea Papusen kanssa.

-Keskiviikkona olikin aivan upeaa, kun ei tuullut. Silloin oli eväät mukana, Joronen sanoi.

Myös perheen isot tytöt ovat käyneet Alajärvellä luistelusta nauttimassa. Hiihtolomaviikon alku oli mennyt lasten sairastellessa, joten perhe ajatteli ottaa loppuviikolla vahingon takaisin.

Joulupukki toi Leena Koskiselle pitkäteräiset retkiluistimet, joita hän päätti torstaina lähteä kokeilemaan. Hän kertoi enemmän hiihtelevänsä kuin luistelevansa. Viime vuonna Alajärven jää oli huono, eikä se houkutellut.

-En ole kouluaikojen jälkeen luistellut ollenkaan. Ensi kertaa kokeilen retkiluistimilla. Täytyy kokeilla pysyykö näillä edes pystyssä. Näillä on oma tekniikkansa, Koskinen sanoi ja lähti sujuvasti liukuun.

Aulangolla ei luovuteta

Metsähallitus aikoi avata luisteluradan Aulangon Joutsenlammelle, mutta se ei onnistunut. Lammen jäälle nousi vesi.

-Rataa ei saatu tehtyä, valitettavasti. Toki hiihtää siellä voi, kertoo puistonhoitaja Ari Väänänen.

Yhtenä talvena Joutsenlammella oli suora rata tehdyksi. Silloin jään pinta oli sen verran karhea, ettei kenttä soveltunut pienten lasten luisteluun.

-Yritetään ensi vuonna uudestaan. Ei me luovuteta, Väänänen vakuuttaa. (HäSa)

Menot