Uutiset

Alakoululaisten kävelymatka pysäkille lyhenee

Hattulassa alakoululaiset joutuvat syksystä alkaen kulkemaan omin neuvoin korkeintaan kahden kilometrin matkan koulukuljetuksen kyytiin.

Hattulan sivistyslautakunta kävi torstaina läpi kunnan koulukuljetusperiaatteita, ja etenkin juuri kuljetusten ”omavastuumatkasta” keskusteltiin pitkään ja hartaasti.

Aiemmin omavastuu eli pisin mahdollinen itse kuljettava matka linja-auton tai taksin pysäkille on ollut viisi kilometriä. Nyt lautakunta päätti, että alakoululaisilla omavastuumatka saa olla korkeintaan kaksi kilometriä. Yläkoululaisilla raja on jatkossakin 5 kilometriä.

Hattulassa koulukuljetukseen ovat oikeutettuja esiopetusikäiset lapset ja koululaiset, joiden koulumatka on pitempi kuin 5 kilometriä. Tämä rajaus pysyy jatkossakin. Mikäli alle 5 kilometrin matka on oppilaalle liian vaikea, rasittava tai vaarallinen, hänellä on myös silloin oikeus koulukuljetukseen, kuten tähänkin asti.


Kuljetusoppilaiden määrä kasvaa

Koulutoimen hallintosihteeri Arja Kontkanen kertoo, ettei alakoululaisia koskeva uusi linjaus muuta välttämättä kuljetusten reittejä kovinkaan paljon.

-Reitit ja kuljetukset on jo ennestään suunniteltu niin, ettei alakoululaisten kävelymatka pysäkille ole juuri ollut tuota kahta kilometriä pitempi. Siihen ovat vaikuttaneet myös koulukuljetusten aikarajat, alakoululaisilla koulumatkat eivät saa kestää yhteensä kahta ja puolta tuntia pitempään.

Hattulassa koulukuljetusten piirissä on tänä lukuvuonna hieman alle 200 lasta. Suurin osa kyydeistä tehdään tavallisilla vuorolinja-autoilla.

Viime vuonna Hattula käytti koulukyyteihin tilinpäätöksen mukaan noin 240 000 euroa.

Ensi syksynä kuljetusoppilaiden määrä kasvaa, kun Mauri Sariolan ja Pelkolan koulujen toiminta lakkaa. Määrää kasvattavat lähinnä Pelkolan oppilaat, sillä Mauri Sariolan koulun oppilaista lähes kaikki ovat jo nyt kuljetusoppilaita. (HäSa)

Menot