Uutiset

Alaston mies polski kaimaanialtaassa

New Yorkissa Bronxin eläintarhassa näyteltiin maanantaina kummallinen välikohtaus. Alaston mies hyppäsi kaimaanien altaaseen ja yritti väkisin koskettaa yhtä liskoista, kertoo sanomalehti New York Daily News.

Vaatteensa riisuneen eläintarhavierailijan pulahtaessa liskolammikkoon oli paikalle miehen kummallisen käytöksen takia ehditty jo hälyttää poliisitkin. Eräs virkavallan edustajista yritti siepata miekkosen parempaan talteen ennen allasvierailua, mutta ei onnistunut aikeissaan.

Kaimaanit eivät ilahtuneet yllätysvieraan saapumisesta, vaan kömpivät mahdollisimman etäälle alastomasta kyläilijästä. Näin tapahtui viimeistään siinä vaiheessa, kun vierailija yritti koskettaa yhtä kaimaaneista. Mutta pitkään eivät kaksimetriset kaimaanit olisi miestä pakoilleet, vaan tilanne olisi asiantuntijoiden mukaan todennäköisesti kääntynyt täysin päinvastaiseksi.

Episodi päättyi eläintarhan henkilökunnan ja poliisien yhteistyössä suorittamaan operaatioon, jolla mies pelastettiin joutumasta kaimaanien herkkupalaksi ja lopulta jopa siihen, että mies nostettiin vahingoittumattomana ylös liskojen altaasta.

– Onneksi kukaan ei loukkaantunut. Ja sekin on onni, ettei yhtään koululaisryhmää sattunut sillä hetkellä olemaan meillä vierailulla, Bronxin eläintarhan tiedottaja Linda Corcoran huokailee.

STT

Israel valittanut jordanialaisten pulujen jätöksistä

Israel on tehnyt Jordanialle virallisen valituksen jordanialaisten pulujen ulostuksista Eilatin rannikkokaupungissa, kertoi Egyptin uutistoimisto Mena tiistaina.

Israelin mukaan jordanialaiset pulut ”pudottavat tahallaan jätöksiään Eilatiin, mikä uhkaa kaupungin turismiteollisuutta”, Mena kertoi lainaten jordanialaista hallituslähdettä.

Menan mukaan pulut syövät vehnänjyviä, joita on tuotu Aqaban satamaan Jordaniassa ja lentävät sitten Eilatiin ”tekemään tehtävänsä”. Vain pieni kaistale Punaistamerta erottaa Eilatin Aqabasta. Aqaban pulut ovat jo pitkään ärsyttäneet Israelia, ja niin Israelin kuin Jordaniankin viranomaiset ovat yrittäneet yhdessä ratkaista ympäristöongelmaa.

STT-DPA

Liian hyvä huumekoira

Manchesterilaisen vankilan huumekoira on osoittautunut liian hyväksi työssään. Jopa niin hyväksi, että koira on saanut tappouhkauksia tyytymättömiltä asiakkailtaan.

Huumekoiran, jonka nimeä ei anneta julkisuuteen, tehtävänä on tutkia Manchesterin Strangeways-vankilaan saapuvia vierailijoita. Joidenkin vieraiden mielestä huippukoira oli työssään ärsyttävänkin hyvä. Osan vieraista valitukset tuottivat tulosta ja kiusallisen tarkka koira pantiin pakkolomalle.

– Se on erittäin huolellinen työssään, vankilan tiedottaja kehuu huumehauvaa ja lisää, että koira on pakkoloman jälkeen jo palannut hoitamaan virkaansa.

STT-Reuters

Päivän lehti

30.3.2020