Uutiset

Alatalon luistimesta helpotusta

Hämeenlinnan Pallokerhon maaliero jääkiekkoliigassa on yhä pakkasella 28 osuman verran, mutta kauden ensimmäinen kolmen pisteen vierasvoitto nosti joukkueen jo Tapparan ja SaiPan rinnalle alimman pudotuspeliviivan tuntumaan.

Kolme pistettä irtosi Lappeenrannan Kisapuistosta alivoimataistelun ja puolustaja Santeri Alatalon luistimen ansiosta.

-Tulossa oli siirretty rangaistus ja meillä kuusi miestä kaukalossa, joten päätin mennä maalille. Ville Hämäläisen laukoma kiekko kimposi luistimestani maaliin, kertasi voittomaalista kauden ensimmäisen osuman tililleen saanut Alatalo.

-Santeri uskalsi olla oikeassa paikassa, kehui puolestaan valmentaja Harri Rindell.

-Alivoimamiehemme ja maalivahti (Mikko Tolvanen) tekivät tänään suururakan, mutta päätöserän runsaat jäähyt huolestuttavat minua, huokaili Rindell voitosta huolimatta.

Alku ei tälläkään kertaa luvannut paljon aiemmista kahdeksasta matkapelistään vain kolme pistettä (maalein 12-34) naaranneelle Kerholle.

Eristä vähäjäähyisimmän ensimmäisen painopiste oli täysin HPK-vahti Mikko Tolvasen maalinedustalla.

-SaiPa aloitti paljon paremmin kuin me. Toisessa erässä pääsimme vauhtiin, mutta päätöserässä taas jäähyt toivat huolta, Rindell kiteytti.

Kokeneet pakit raatoivat

Kauden neljännen maalinsa tehnyt Ville Koho vei SaiPan toisen erän alussa ylivoimalla johtoon, mutta toisen erätauon molemmin puolin kotijoukkue hukkasi neljä peräkkäistä ylivoimamahdollisuutta.

Kun alivoimaa pelattiin pahimmillaan käytännössä liki kymmenen minuuttia putkeen, nousivat Rindellin kehujen kohteiden Marko Tuulolan (26.36) ja Mathias Porselandin (27.41) peliajat huikeisiin minuuttimääriin.

Ässistä aamuharjoituksiin liittynyt Nico Aaltonen olisi jäänyt nelosketjussa liki työttömäksi, ellei olisi ollut Antti Ropon kanssa alivoimavuorossa heti Niko Niemisen ja Tuukka Pulliaisen hyökkääjäkaksikon jälkeen.

-Peli meni rikkonaiseksi. Olen pelannut aiemminkin sen verran alivoimaa, ettei komennus yllättänyt, kommentoi viiden ottelun lainapestinsä Kerhossa peliajalla 11.31 aloittanut Aaltonen.

Ässissä Aaltosen peliaika oli jäänyt koko alkukaudesta yhteensä vain runsaaseen 30 minuuttiin.

-Pelaamaanhan Kerhossa olisi tarkoitus päästä. Joukkueen tilanne näyttää ihan hyvältä, kun tuli kolme pistettä, Aaltonen totesi.

Laakkonen tasoitti

HPK osui tiistaina käytännössä vain ylivoimalla, vaikka maalit menivät tilastoissa virallisesti tasakentällisosumiksi.

Janne Laakkonen nosti HPK:n tasoihin paluukiekosta laukomalla maalillaan yli kahden minuutin yhtäjaksoisen ylivoimamyllyn päätteeksi, vain kaksi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen.

Päätöserässä oli tulossa ylivoima, kun SaiPan Jarno Koskiranta oli taklannut Kerho-sentteri Alex Leavittia. Kanadalainen pääsi hetkeä myöhemmin kiekkoon uudelleen käsiksi ja syötti viivalle SaiPa-kasvatti Hämäläiselle, jonka laukauksen Alatalo ohjasi onnekkaasti.

-Emme pelanneet tänäänkään hyvin, mutta taistelimme alivoimalla tarpeeksi. Voittomaalia ennen lauoin tolppaan, mutta kyllä osuma luistimellakin tehtynä kelpasi, myhäili viidennen liigamaalinsa tehnyt Alatalo.

SaiPan maalilla pelasi lauantaina kasvattajaseuraansa vastaan voitokkaan liigadebyytin torjunut sipoolaissyntyinen Richard Ullberg, 18.

-Siinä olikin illan positiivinen anti. Hänellä ei ollut hädänpäivää, mutta muu joukkue ei ollut osannut käsitellä IFK-voittoa, harmitteli SaiPan käskyttäjä Ari-Pekka Selin. (HäSa)