fbpx
Uutiset

Aleksanteri Ahola-Valo

Markku Peltonen kritisoi Hämeen Sanomien alanurkassa 11.11.2005 Hämeenlinnan taidemuseota ja sen Ahola-Valon esittelyä ja sanoo Ahola-Valon olleen kyläfilosofi, joita mahtuu tusinaan neljätoista. Peltonen erehtyy ja Hämeenlinnan taidemuseo on oikeassa.

Onko Markku Peltonen lukenut Koulupojan päiväkirjat osat 1-4? Ellei, niin ne löytyvät Info-kirjakaupasta ja kirjastosta. Jos on lukenut, niin voiko hän tosiaan väittää, että niiden kirjoittajia mahtuu tusinaan neljätoista?

Viime viikolla Kordelinin säätiö antoi apurahan Koulupojan päiväkirjan jatko-osan kääntäjälle. Miksi säätiö rahoittaisi jonkin kyläfilosofin tekstien kääntämistä?

Onko Peltonen nähnyt Valo-elokuvan, joka saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa 28.1.2006 ja leviää moniin maihin? Elokuva on lastenelokuva, mutta sopii hyvin myös aikuisille jotka voivat nähdä maailmassa olevan vilpittömyyttäkin.

Viittakiven opisto järjestää 3-5.8.2006 seminaarin Kasvatuksesta hyvään, aiheena Ahola-Valo ja pedagoginen rakkaus. Miksi yliopistojen professorit viitsivät puhua seminaarissa, jonka aiheena olisi jokin kyläfilosofi?

Ahola-Valo kuuluu Verkatehtaalle. Hänen elämäntyönsä esittelyn on valmis tekemään taiteilijaryhmä IC-98, joka esiintyy Kiasmassa tammikuussa ARS06 -näyttelyssä. Miksi Suomen nykytaiteen huippua edustava taiteilijaryhmä haluaa tehdä näyttelyn Verkatehtaalle, jos Ahola-Valoja mahtuisi tusinaan neljätoista?

Verkatehtaalle Ahola-Valo kuuluu, jos sinne kuuluu sellainen asia kuin sivistys ja kulttuuri. Ahola-Valon jäämistö on niitä ainoita asioita tässä kaupungissa, jossa on paljon kulttuurista potentiaalia.

Risto Suvanto

Valola-säätiö

Hämeenlinna

Olen esittänyt näkemykseni Aleksanteri Ahola-Valosta perjantain 11. marraskuuta alanurkassa Hämeen Sanomissa.

Markku Peltonen

toimituspäällikkö

Hämeen Sanomat

Menot