Uutiset

Aleksi Laakso palaa kaukaloon

HPK:n puolustaja Aleksi Laakso on tyytyväinen, kun hän pääsee pitkästä aikaa tositoimiin jääkiekon SM-liigassa. Laakso on huilannut HPK:n yhdeksän edellistä ottelua aivotärähdyksen takia, mutta on taas kokoonpanossa perjantaina kotiottelussa Helsingin Jokereita vastaan.

– Perjantaina ei tarvitse laittaa joululahjaksi saatuja nahkatumppuja, vaan saa taas pistää lätkätumput käteen pitkästä aikaa. Se tuntuu mukavalta – yksi joululahja tämäkin, Laakso myöntää.

Spangin pariksi

Puolustaja on ollut joukkueen harjoituksissa mukana muutaman viikon.

– Aivotärähdyksestä palataan pienin askelin. Ensin poljetaan kuntopyörää 10–15 minuuttia. Sen jälkeen tulee vähän voimaharjoittelua ja omatoimista jäällä luistelua. Jos ei tule tuntemuksia, lääkäri päättää, milloin voi mennä joukkueen mukaan. Olen ollut joukkueen mukana pari viikkoa keltainen paita päällä eli ilman kontaktia. Aika varovainen näiden kanssa saa olla ja lääkärit ovat tarkkoja, milloin antavat luvan. Minulla ei oireita enää ole, Laakso sanoo.

Laakso loukkaantui marraskuun puolivälissä Oulussa Kärppiä vastaan, joten häneltä jäi kuuden viikon aikana väliin yhdeksän liigakamppailua.

– Allu tulee suoraan kovaan rytinään mukaan. Se tarkoittaa sitä, että Joni Tuominen jää pois ja Allu palaa Dan Spangin viereen. Borna Rendulic on valitettavasti kuumeessa, eikä pelaa kummassakaan pelissä. Teemu Rautiainen tulee joukkueeseen perjantain peliin. Reservissä meillä on edelleen Tuominen ja Jaakko Turtiainen. Lauantain kokoonpanoa ratkotaan myöhemmin. Meillä on vuorokauteen kaksi peliä, joista toinen vielä Oulussa. Töitä tässä riittää, selvittää HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin perjantain kokoonpanoa.

Jesse Saarinen on yhä sivussa aivotärähdyksen takia.

Tarkkaa suunnittelua

Päävalmentaja Selinin mukaan Kerhon perjantain ja lauantain otteluruuhka – perjantaina kello 18.30 kotona ja lauantaina kello 17 Oulussa – vaatii tarkkaa suunnitelua.

– Lauantaina ei voi lähteä tuosta noin vain liikkeelle. Kävimme palaverissa erikseen läpi perjantain ja lauantain aikataulutus. Mitä tarkoittaa tankkaus Jokerit-pelin jälkeen. Mitä tarkoittaa lauantain aamupala, kun lähtö on kello 7.15 ja mikä on urheilijan vastuu. Pelkällä kahvilla ja banaanilla lauantai ei lähde liikkeelle, Selin kertaa.

Perjantaina HPK saa vastaansa kovimman mahdollisimman mittarin.

– Lähdemme nälkäisenä Jokereiden kimppuun. Kaikki päänahat maistuvat, mutta Jokereilla on paras puolustus, paras hyökkäys ja taitaa olla paras maalivahtipelikin. Haaste on kova, mutta mikäs sen mukavampaa, Selin sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic