Uutiset

Aleksi Topinojan maali riitti voittoon Kaurialassa

FC Hämeenlinnan toppari Aleksi Topinoja, 20, osui riittävästi Mikko Kalervon antamaan sivurajaheittoon toisen jakson alussa ja ratkaisi joukkueelleen toisen voiton putkeen.

FC Hämeenlinna teki tarvittavan ja nappasi sarjanousija Ilves-Kissoista voiton Kakkosen ottelussa luvuin 1–0 (0–0).

– ”Miklu” antoi hyvän sivurajaheiton. En oikein itsekään tiedä, miten osuin palloon. Kai joku vartalonosa osui palloon, kuvaili Topinoja kauden ensimmäistä maaliaan sarjapeleissä.

– Painoimme loppuun asti. Meidän jokainen pelaaja tiesi, mitä pitää tehdä. Kaveriin helle vaikutti enemmän kuin meihin. Me jaksoimme loppuun asti ja tsemppasimme hyvin, Topinoja tiivisti.

Topinoja toki myönsi, että helteessä pelaaminen on erilaista.

– Sitä varten on talvi treenattu, hän tuumi.

Kaurialan kentän nurmi hidasti merkittävästi pallon liikettä.

– Kenttä oli kuiva. Toivottavaa olisi, että sitä kasteltaisiin enemmän, Topinoja sanoi.

Useita tuhlattuja avopaikkoja

FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Pellikka oli tyytyväinen arvokkaista kolmesta pinnasta.

– Hyvä voitto, sillä myös 1–0 riittää kolmeen pisteeseen. Ei ole väliä tuloksella. Meidän olisi pitänyt ratkaista peli hyvistä paikoista, sanoi Pellikka.

Kärkipelaaja Xhevdet Zeqiri hukkasi kolme avopaikkaa. Ensimmäinen oli jo kymmenen minuutin kohdalla ja viimeisin aivan loppuhetkillä.

Jere Suomalainen oli täydellisessä avopaikassa ensimmäisen jakson puolivälissä, mutta Ilves-Kissojen maalivahti Tuomas Karjanlahti torjui tilanteen jaloilla.

– Peli olisi pitänyt saada tapetuksi, Pellikka sanoi.

Hakasen tulo piristi peliä

Keskikentän vasemmalla laidalla pelannut Omid Musawi vaihdettiin kentältä pois ennen taukosummeria. Hänen tilalleen tullut Lauri Hakanen piristi keskikentän peliä.

Keskikenttämies Juho Saarisen jalka kramppasi suorasta juoksusta 68 minuutin kohdalla. Hänen tilalle tuli Niilo Mäenpää.

– Juhon jalka revähti. Taitaa olla kolmen sairausloma, Pellikka arvioi.

FC Hämeenlinna vaihtoi myös Aleksi Latvasen sivuun ja tilalle juoksi Samuli Kaasalainen. Latvanen kävi melko lämpöisenä, joten Pellikan tekemä vaihto oli hyvä varotoimenpide.

Maalivahtikuvioon muutoksia

FC Hämeenlinnan maalivahti Juha Tuomi pelasi tällä erää viimeisen pelinsä joukkueessa. Tuomi tulikin mukaan auttamaan hätäapuna, kun Ville Kalervo loukkaantui cupin pelissä aiemmin keväällä. Tuomi torjui perjantaina varsin vähillä töillä mukavan nollapelin.

– Juha on käynyt Lahdesta täällä. Hän ei jatka pitkien matkojen takia. Lisäksi tiistain Vaasan reissulta on sivussa Jukka Järvinen, koska hän on sotaleirillä Lohtajalla, Pellikka kertoi.

Tämä tietänee sitä, että Joonas Immonen, 17, debytoi Vaasan koitoksessa Kakkosen tasolla.

– Tiistaina lähdetään hakemaan vieraspisteitä, Pellikka vakuutti.

FC Hämeenlinna on koonnut kaikki seitsemän pojoaan kotitantereella. Vieraspistesaldo on siis yhä avaamatta.

– Nälkäisenä lähdemme Vaasan reissulle. Me lähdemme sinne hyvä meininki päällä, koska meillä pari on voittoa alla, Topinoja vakuutti. (HäSa)

Asiasanat

Mainos