fbpx
Uutiset

Alibaban perustaja ja johtaja Jack Ma väistyy tehtävästään ensi vuoden syyskuussa

Kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban perustaja ja johtaja Jack Ma väistyy tehtävästään ensi vuoden syyskuussa, yhtiö kertoo. Ma pysyy tehtävässään vielä noin vuoden ajan, sillä yhtiö haluaa varmistaa, että muutos tapahtuu sujuvasti. Man paikan ottaa Daniel Zhang.

Ma kertoo kuitenkin yhtiön tiedotteessa, että hän pysyy Alibaban hallituksessa vielä vuoden 2020 osakkeenomistajien tapaamiseen asti.

Ma ei yhtiön tiedotteessa tarkenna, mitä hän aikoo tehdä tulevaisuudessa, mutta hän kertoi haluavansa palata takaisin koulutuksen pariin.

– Minulla on edelleen paljon unelmia saavutettavana. Minut tuntevat tietävät, etten halua olla joutilaana, hän sanoo.

Ma työskenteli englannin kielen opettajana ennen kuin hän perusti Alibaban vuonna 1999. Nykyisin Alibaba on maailman suurimpia verkkokauppoja, joka on versonut ympärilleen myös muuta liiketoimintaa, kuten Alipay-maksupalvelun.

Alibaba on tehnyt Masta yhden maailman rikkaimmista ihmisistä. Hänen omaisuutensa arvoksi on arvioitu noin 40 miljardia dollaria (34,4 miljardia euroa).

New York Timesin viime viikolla julkaisemassa haastattelussa kerrottiin Man jäävän eläkkeelle seuraavalla viikolla, kun hän täyttää 54 vuotta. Pian haastattelun julkaisun jälkeen Alibaban tiedottaja kuitenkin kiisti tiedon.

Alibaban tiedottaja sanoi yhtiön omistamalle South China Morning Post -lehdelle, että Man kommentit oli New York Timesissa irrotettu asiayhteydestä ja niissä oli asiavirheitä.

Asiasanat

Menot