Uutiset

"Alien-hirviö löytyy ihmisaivoista"

Elokuvien inhan Alien-hirviön suunnitellut taitelija ei usko, että maailmankaikkeudesta löytyy tuon kaltaisia hirviöitä. Alien-olion isä, sveitsiläinen taiteilija H. R. Giger katsoo, että Alien on ihmissielun asukas.

– Tämä hirviö on löytynyt maapallon ihmisen aivoista, joten sillä ei ole juuri mitään tekemistä ulkoavaruuden kanssa.

Gigerin kylmäävä luomus toi hänelle filmialan Oscarin vuonna 1980. Taiteilija myöntää, että Alienin muovaaminen kesti kauan.

– Katsojien ei pitänyt huomata, että Alien on todellisuudessa valepukuun sonnustautunut ihminen. Filmillä tämä onnistui melko hyvin. Idea vesittyy vasta ensimmäisen Alien-elokuvan lopussa, kun katsoja näkee hirviön kokonaisuudessaan, Giger linjaa.

STT

Simpanssi panee tupakaksi Etelä-Afrikassa

Eteläafrikkalaisessa eläintarhassa asusteleva simpanssi on oppinut pahoja tapoja ihmisiltä. Simpanssi on nimittäin tarkkailut tiukasti eläintarhan tupakoivia vierailijoita ja ryhtynyt itsekin tupruttelemaan.

Charlie-niminen urossimpanssi polttaa savukkeita, joita eläintarhaan tulleet kävijät sille heittelevät.

– Vauvasimpanssit oppivat uusia asioita matkimalla aikuisten käytöstä ja luulemme, että Charliekin on oppinut tupakoinnin vierailijoita matkimalla, selvittää Daryl Barnes Bloemfonteinin eläintarhasta.

Eläintarha on vedonnut vierailijoihin, jotta nämä lopettaisivat savukkeiden tarjoamisen simpanssille ja auttaisivat Charlieta lopettamaan ikävän tavan.

STT, DPA

Presidentti Bushin seksi ei pure

George W. Bush saattaa pitää itseään vapaan maailman johtajana, mutta vapaan maailman johtavaksi seksipommiksi Bushista ei ole. Ei ainakaan siinä tapauksessa, että asiaa tarkastellaan aikakauslehti Esquiren tekemän kyselyn tuloksien perusteella.

Esquiren kyselyyn osallistui 11 000 naista eri puolilta maailmaa. Naisia pyydettiin arvioimaan Bushin seksikkyys asteikolla yhdestä kymmeneen. Bushin kannalta julmaksi keskiarvoksi tuli vain vähän yli kaksi.

Kaikkien vähiten seksikkäänä Bushia pitävät australialaiset, saksalaiset ja hollantilaiset naiset. Heiltä irtosi Bushin seksikkyydelle suorastaan liikuttavan alhainen keskiarvo 1,4.
Hieman enemmän armoa Bushille antoivat indonesialaiset ja yllätyksettömästi myös yhdysvaltalaiset naiset. Indonesialaiset antoivat Bushin seksikkyydelle arvosanan 2,2 ja amerikkalaiset 2,1.

Kyselyyn osallistui naisia myös Itävallasta, Brasiliasta, Britanniasta, Israelista, Italiasta, Filippiineiltä, Venäjältä, Sloveniasta, Espanjasta ja Ruotsista.

STT

272:s kerta toden sanoo

Eteläkorealainen Seo Sang-moon on sitkeä kaveri. Seo, 70, läpäisi ajokortin saamiseen vaadittavan kirjallisen kokeen yrityksellä numero 272.

Töikseen remontteja tekevä Seo, 70, valittelee lukutaidottomuutensa huomattavasti vaikeuttanen teoriakokeen läpäisemistä. Lukuisat koekerrat eivät Seon mielestä kuitenkaan menneet hukkaan. Hän on saanut niiden myötä liikennesäännöt koko ajan paremmin ja paremmin haltuunsa.

Ajolupaviranomaiset olivat suorastaan haltioissaan nähdessään Seon lopultakin onnistuvan pyrkimyksissään.

– Me olimme melkein alkaneet pitää häntä jo perheenjäsenenä, viranomaiset haikeilivat tajutessaan, että Seoa ei enää kirjallisissa kokeissa nähdä.

Seo Sang-moon valmistautuu nyt itse ajokokeeseen. Hän pitää mahdollisuuksiaan selvitä siinä sangen hyvinä.

– Ajaminen tuntuu tosin aika haastavalta hommalta. Mutta mitäpä pelättävää minulla voisi olla? Seo kysellee pohdiskellen samalla jo sitä, minkä sortin menopelin hän tulee hankkimaan ajokokeen läpäistyään.

STT

Päivän lehti

22.1.2020