Uutiset

Alikersantti piinasi ja pahoinpiteli varusmiestä ja vetosi esimiesasemaansa – tuomittiin sakkoihin

Kiusaaminen alkoi varusmiehen ensimmäisellä palvelusviikolla.

Satakunnan lennoston suojeluskomppanian alikersantti simputti, kiusasi ja pahoinpiteli viime kesänä yhtä alaistaan. 21-vuotias mies tuomittiin muun muassa esimiesaseman väärinkäytöstä ja pahoinpitelystä 50 päiväsakkoon, josta maksettavaa tuli 300 euroa.

Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan simputtaminen alkoi varusmiehen ensimmäisellä palvelusviikolla. Alikersantti muun muassa kiristi hihnan alaisensa käsien ja kaulan ympärille, löi tätä rintaan ja painosti sopimattomalla vitsillä. Kun varusmies huomautti alikersantin huonosta käytöksestä, tämä oli vedonnut esimiesasemaansa.

–  Syytetty on käskyvaltaansa väärinkäyttäessään teoillaan aiheuttanut käskynalaiselle sellaista kärsimystä tai sellaista vaaraa hänen terveydelleen, joka ei ole palveluksen kannalta tarpeellista, taikka kohdellut häntä nöyryyttävällä tavalla, syyttäjä katsoi.

Esimiesaseman väärinkäytön, pahoinpitelyn ja kahden lievän pahoinpitelyn lisäksi mies tuomittiin palvelusrikoksesta. Syytteen mukaan koulutuksessa mies käytti voimankäytöstä esimerkkinä vangin lyömistä ja varoittamatta ampumista.

Alikersantti tunnusti toimineensa syytteiden mukaisesti ja myönsi syytteet oikeiksi, ja näin oikeus katsoi syytteiden tulleen näytetyksi toteen.

Tuomio on lainvoimainen.

Päivän lehti

14.7.2020