Uutiset

Alina Leisiö punnersi Pohjoismaiden mestariksi

Turkulainen Alina Leisiö, 36, kruunattiin Pohjoismaiden vahvimmaksi naiseksi lauantaina Aulangolla. Kahden vuoden kilpailutauolta palannut Leisiö voitti kymmenen kilpailijan Queen of the Castle -kisan ennen Eveliina Rosenströmiä. Kokonaiskisan voiton lisäksi Leisiö oli paras avoimessa sarjassa.

60-kiloisten sarjan vahvin oli islantilainen Anna Hulda Olafsdottir ennen Terhi Sieversiä ja Hanna Santavuorta. Sarjan 70 kiloa ykkönen oli kokonaiskisassa toiseksi yltänyt Eveliina Rosenström. Viime vuoden MM-kolmonen sai arvokkaan päänahan kukistamalla norjalaisen maailmanmestarin Janne Grandalenin. Kolmas 70 kilon sarjassa oli Leena Nurminen.

Leisiön hallitsemassa avoimessa sarjassa toiseksi ylsi Jaana Tanner ja kolmas oli Islannin vahvin nainen -kisan voittaja Ingebjörk Lilja.

PM-titelin niiannut Alina Leisiö on tuttu voimailija myös kantahämäläisillä punttisaleilla. Hän nimittäin asui vielä vuosi sitten Turengissa.

Aulangolla Leisiö voitti kokonaiskisassa maastanoston ja oli neljässä lajissa toinen.

– Ihan hyvin kisa sujui, vaikka alussa hieman jännittikin. Tauon jälkeen on aina hieman outoa palata kisalavoille, myönsi toissa vuonna SM-kisoissa toiseksi sijoittunut Leisiö.

Olafsdottir ylivoimainen

Myös kuusikymppisten sarjan voittaja Anna Hulda Olafsdottir onnistui lauantaina hyvin. Ensimmäisissä vahva nainen -kisoissaan kilpaillut islantilainen painonnostaja oli sarjassaan ylivoimainen.

– Tämä laji sopii Anna Huldalle erittäin hyvin. Myös crossfitissä Euroopan huippuihin lukeutuvalla urheilijalla on valoisa tulevaisuus vahva nainen -areenoilla, jos hän haluaa panostaa tähänkin lajiin, arvelee Aulangon kisojen järjestäjä Jyrki Rantanen.

Queen of the Castle -kisaa isännöi Suomen Voimalajiliitto. Kisat pidettiin Hämeenlinnassa myös vuosi sitten. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic