Uutiset

Alle kymppitonnin Dacia myyntiin Hämeenlinnassa

Uuden henkilöauton saa vajaalla 10 000 eurolla. Auto-Ilves Oy alkaa vuoden vaihteessa myydä romanilaista Daciaa, jonka perusmallin Sanderon lähtöhinta on 9 987,49 euroa.

– Autolla on aggressiivinen nettohinnoittelu, Renaultin ja Dacian maahantuojan toimitusjohtaja Timo Lehtonen selittää hintaa.

Renault osti enemmistön Daciasta vuonna 1999. Dacia-autoissa on nyt Reunaultin tai Nissanin tekniikka. Renault on ryhtynyt myymään autoja myös läntisille markkinoille. Suomessa myynti alkoi vuosi sitten.

– Meillä on mahdollisuus saada uusia asiakkaita, jotka eivät ole aikaisemmin ostaneet meiltä uusia autoja. Saamme myös mahdollisuuden tarjota autoa vaihtoehdoksi niille, jotka tulevat ostamaan meiltä käytettyä autoa, sanoo Auto-Ilveksen toimitusjohtaja Pertti Liuksiala.

Lehtonen ja Liuksiala vakuuttavat, että autojen myyntihinnat on painettu alas säästämällä kaikkien portaiden kuluista. Selvin säästö on Renaultin teknologian, valmistustekniikan ja jakeluteiden käyttäminen.

– Pystymme hyödyntämään Reunaultin työkaluja Dacioiden huollossa, Liuksiala huomauttaa.

Daciaa tuo Suomeen Nordic Automotiva Center, joka on myös Renaultin maahantuoja. Sen toimitusjohtaja Timo Lehtonen on erittäin tyytyväinen ensimmäisen vuoden myyntiin.

– Tavoitteenamme oli 1 prosentin markkinaosuus. Kuukausitasolla olemme nyt tavoitteessa. (HäSa)

Päivän lehti

6.6.2020