Uutiset

Allergiaperheen näkökulma puuttui

Hämeen Sanomissa julkaistiin 8. helmikuuta kirjoitus ”Lasten erikoisruokavaliot enimmäkseen turhia”.

Kyseinen artikkeli viritti voimakasta keskustelua allergisten lasten vanhempien vertaistukiryhmässä. Otsikointi oli loukkaavaa ja sensaatiohakuista.

Artikkelista puuttui täysin yksi olennainen, eli allergiaperheen näkökulma. Artikkelissa kirjoitettiin, että erikoisruoka on noin 1,5 kertaa kalliimpaa kuin niin sanottu normaali ruoka. Kukaan vanhempi ei osta kalliita erikoisruokia ilman todellista syytä. Usein ruokaostoksilla täytyy käydä jopa Helsingissä tai Tampereella asti.

Todellinen syy lasten ruokavalioiden karsimiseen tuntuu olevan raha ja näin kaupunki löytää jälleen uuden kohteen, jossa säästää.

Kenenkään lapsen ei pitäisi joutua kärsimään edes pientä ihottumaa tai vatsakipuja, puhumattakaan laaja-alaisista ihottumista ja voimakkaista vatsaoireista, jotka aiheuttavat toistuvasti huonosti nukuttuja öitä.

Edellä mainitut asiat vaikuttavat lapsen fyysiseen ja henkiseen kasvuun, joka näkyy esim. siinä miten lapsi jaksaa käydä koulua tai lähteä päiväkotiin. Lapsen allergiat aiheuttavat myös vanhempien uupumusta , josta seuraa työssäpoissaoloja, joka sekin aiheuttaa yhteiskunnalle kuluja.

Lasten ruoka-aine allergiat ovat kansanterveydellisesti ja inhimillisesti merkittävä asia, jossa tulee kuunnella ja luottaa allergisen lapsen vanhempia.

Allergisten lasten vanhempien vertaistukiryhmä

Hämeenlinna,

Riihimäki

Mainos