fbpx
Uutiset

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne saa syytteen työsyrjinnästä – Yhtiö kiistää rikoksen

Telanteen epäillään syyllistyneen työsyrjintään Aamulehden päätoimittajan valintaprosessissa. Myös toinen päätoimittajan valintaprosessiin osallistunut henkilö on saanut syytteen työsyrjinnästä.
Kai Telannetta vastaan on nostettu syyte työsyrjinnästä. Kuva: Silja Viitala
Kai Telannetta vastaan on nostettu syyte työsyrjinnästä. Kuva: Silja Viitala

Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta vastaan on nostettu syyte työsyrjinnästä. Syyte liittyy Aamulehden päätoimittajan valintaprosessiin vuonna 2017.

Myös Alma Median henkilöstöjohtajaa Virpi Juvosta vastaan on nostettu syyte työsyrjinnästä samaan valintaprosessiin liittyen.

Syyttäjänvirastosta vahvistettiin Lännen Medialle syytteiden nostaminen.

Poliisin esitutkinnassa Telanteen on epäilty syrjineen hakuprosessissa kahta Aamulehden päätoimittajaksi hakenutta naista.

Poliisi aloitti esitutkinnan asiassa vuonna 2018, kun Suomen Kuvalehti uutisoi päätoimittajavalinnasta. Jutun mukaan Päivi Anttikosken valinta Aamulehden päätoimittajaksi kariutui perhesyiden vuoksi.

Anttikosken mukaan toimitusjohtaja Telanne ei hyväksynyt asumisjärjestelyä, jossa Anttikoski olisi muuttanut Tampereelle ja hänen miehensä sekä 10-vuotias lapsensa olisivat jääneet Helsinkiin.
Myöhemmin tutkinta laajeni, kun toinenkin päätoimittajaksi hakenut nainen otti yhteyttä poliisiin. Kyse on samankaltaisesta syrjintäepäilystä kuin Anttikosken tapauksessa.

Telanne on tuomittu työsyrjinnästä aiemmin. Vuonna 2015 Korkein oikeus tuomitsi hänet työsyrjinnästä sakkorangaistukseen. Kyse oli Lapin Kansan päätoimittajaksi vuonna 2008 valitun Johanna Korhosen syrjinnästä.

Telanteelle paljastui valintaprosessin aikana, että Korhosen puoliso oli nainen. Korhosen työsuhde purettiin pian tämän jälkeen.

Yhtiö kiistää epäiltyjen syyllistyneen rikokseen

Telanne on kiistänyt, että perhesyyt olisivat vaikuttaneet Aamulehden päätoimittajavalintaan. Anttikoski työskentelee nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajana.

Aamulehden päätoimittajaksi valittiin valintaprosessin päätteeksi Jussi Tuulensuu.

Alma Media kommentoi syytteitä tiedotteessaan. Siinä kerrotaan, että syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen toisen epäilyksen alla olleen syrjintätapauksen johdosta.

Yhtiö kiistää epäiltyjen syyllistyneen työsyrjintärikokseen. Sen mukaan perhesuhteet eivät ole millään muotoa vaikuttaneet Aamulehden päätoimittajan valintaan. Alma Median mukaan syrjintä ei kuulu yhtiön toimintatapoihin.

–Alma Media Oyj:n hallitus on saanut yksityiskohtaisen selvityksen asianomaisilta Alma Median edustajilta. Selvityksen ja keskustelujen pohjalta hallitus luottaa siihen, että rekrytointiprosessissa on toimittu asiallisesti eikä prosessissa ole tapahtunut työsyrjintää. Syytteen nostamisella ei ole vaikutusta asianomaisten asemaan Alma Mediassa. Hallitus seuraa oikeusprosessia ja arvioi asiaa tarvittaessa uudelleen, kun lopputulos on tiedossa, hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sanoo tiedotteessa.

Alma Media kustannus Oy on yksi Lännen Median omistajista.

 

Juttua päivitetty Alma Median tiedotteen tiedoin 8.10.2019 kello 14.10

Menot