Uutiset

Altavastaajan pitkä tie

Sanfranciscolaisen Joshua Davisin vaimo Tara toivoi miehensä järjestävän kolme asiaa avioparin yhteiseen kotiin: auringonvaloa, ruokahuoneen ja kylpyammeen. Davis tajusi, ettei hänen toimistoapulaisen palkkansa ikinä riittäisi täyttämään vaimon toiveita.

Tästä alkoi Davisin seikkailuretki maailman ihmeellisimpiin kilpailuihin. Hän sijoittui viimeiseksi kädenväännön Yhdysvaltain mestaruuskisoissa, mutta pääsi mukaan Puolassa järjestettyihin MM-kisoihin. Sielläkin hän jäi viimeiseksi, mutta jatkoi silti erikoisten kilpailujen kiertämistä toiveenaan löytää edes yksi, jonka voisi voittaa. Davis osallistui takaperinjuoksukisaan, taisteli sumoareenalla itseään neljä kertaa painavampaa vastustajaa vastaan ja kärvensi nahkansa löylynheiton MM-kisoissa Suomessa.

Kokemukset ovat nyt ilmestyneet Davisin kirjassa The Underdog, suomeksi altavastaaja. Miehen elämäntarina onkin jo ennen ihmeellistä kilpailukiertuetta täynnä epäonnistumisia.

Lukioaikana Davis perusti bändin, joka hajosi ensimmäisen keikkansa jälkeen, kun laulusolisti Davis unohti laulujen sanat. Yliopisto-opintojen jälkeen Davis haaveili elokuvaohjaajan urasta, mutta hänen esikoiselokuvansa oikeudet osti hämäräperäinen nicaragualainen yhtiö, joka pian meni konkurssiin eikä Davis saanut elokuvastaan lanttiakaan.

San Francisco Chronicle -lehdessä Davis paljastaa tarinansa opetuksen: kädenvääntö voi muuttaa ihmisen elämän.

STT

Ruotsalaiset vakoilevat partnerin tekstiviestejä

Ei ole reilua meininkiä ruotsalaisilla. Tuoreessa selvityksessä on ilmennyt, että kaksi kolmasosaa ruotsalaisista vakoilee partnerinsa kännykän tekstiviestejä.

Suurin osa tekstarien salalukijoista ilmoitti tekevänsä niin puhtaasta uteliaisuudesta. Melkoinen määrä kuitenkin nimesi vakoilun syyksi mustasukkaisuuden.

Partnerin tai puolison kännykkää luetaan Ruotsissa salaa useimmin, kun tämä on kylvyssä tai suihkussa. Toiset taas iskevät yöllä kun kumppani nukkuu, tai jos partneri on unohtanut töihin lähtiessään kännykän kotiin.

Kaikkein eniten tekstiviestien vakoilu kiinnostaa svenskejä silloin, kun kumppani on ollut omin päin ravintolassa.

Selvitykseen haastateltiin 685:tä ruotsalaista elo-syyskuun vaihteessa.

STT

Todella lyhennetty Raamattu kiireisille

Nykyihmisen kiire saa nyt vastakaikua myös hengenravinnon puolella. Raamatusta on valmistettu todella lyhennetty versio, joka on määrä pystyä lukemaan kahdessa tunnissa.

Brittiläisen kirkkoherran tekemä lyhennelmä on saanut nimen 100 minuutin Raamattu. Michael Hinton lupaa, että hänen kiteyttämänsä opus sisältää kaikki Raamatun opetukset.

– 100 minuutin Raamatusta pitäisi tulla bestseller, päättelee teoksen kustantamo 100-Minute Press.

STT

”Tunnetta joka kurvissa”

Brasilialaisen Sao Paulon kaupungin pormestari Jose Serra pani kaksi kaupungissa toimivaa korkeamman hintaluokan bordellia kiinni kyllästyttyään näiden räikeisiin mainoskampanjoihin. Samalla Serra poisti bordellien mainokset katukuvasta.

Sunnuntaina Sao Paulossa ajetaan formula-ykkösten MM-osakilpailu. Kaksi ilolintutaloa, Romanza ja Cafe Millenium, mainostivat raivokkaasti saadakseen formulaturisteista tupansa täyteen.

Romanzan ja Cafe Milleniumin kaupungille levittämien julisteiden joukossa oli muun muassa sellainen, joka esitti formulakuskia ja niukahkosti pukeutunutta naista puuhailemassa epämääräisyyksiä. Kuvan alla luki sekä portugaliksi että englanniksi:

– Tiedättekö mitä tapahtuu palkintojenjaon jälkeen?
Toisessa pormestarin määräyksestä peitetyssä mainosjulisteessa
komeili sekä puolipukeinen nainen että teksti:

– Tunnetta joka kurvissa!

Tammikuussa virkaan astunut pormestari Serra tunnetaan kovan linjan miehenä. Hän on muun muassa sulkenut hotelleja, joita huumeväki on käyttänyt majapaikkanaan.

STT

Päivän lehti

4.8.2020