Uutiset

Altavastaajana ensimmäiseen liigakauteen

Steelers tekee lauantaina hämeenlinnalaista salibandyhistoriaa, kun joukkue pelaa avausottelunsa naisten liigassa. Kausi alkaa vierasottelulla SB Vantaata vastaan. Ensimmäinen kotipeli on edessä ensi viikon lauantaina.

Steelers on saanut kovia vahvistuksia muualta, mutta moni pelaajista on pelannut samassa porukassa jo vuosia ja ollut mukana nostamassa joukkuetta nelosdivarista ylöspäin.

Maalivahti Viivi Laineen ja puolustaja Rebekka Väyrysen peliuran alkuaskeleet on otettu vuonna 2003, kun RuRun ensimmäinen tyttöjoukkue perustettiin. Vuotta myöhemmin joukkueeseen liittyi myös hyökkääjä Katariina Niemi.

– Ei ihan olisi silloin aikanaan osannut ajatella, että pääsee huipulle asti. Onhan se huikeata lähteä pääsarjatasolla pelaamaan. Jännittää ihan hulluna, Laine myöntää.

Väyrynen ja Niemi mainitsevat, että liigassa pelaaminen on ollut pitkään tavoitteena.

– Vielä kun se tapahtuu omassa kotikaupungissa, niin mikäs sen hienompaa, Väyrynen sanoo.

Huonoihin päiviin ei varaa

Viime kaudella Steelersiä vaivasi ailahtelevaisuus. Hyvän ja huonon päivän ero oli suuri, mutta 1. divisioonassa heikommallakin pelillä irtosi pisteitä. Liigassa meininki on varmasti toinen.

– Ainakin maalivahtipelissä näkyy varmasti heti taululla, jos on huono päivä. Niihin ei ole varaa, Laine pohtii.

– Peli on varmasti paljon fyysisempää ja nopeampaa ja vaatii enemmän kuin 1. divisioonassa. Vielä meillä on kirimistä monella osa-alueella, Niemi arvioi.

Pelit eroavat viime kaudesta luultavasti myös siten, että Steelers joutuu puolustamaan aiempaa enemmän ja pallonhallinta on vastustajalla.

– Etenkin kärkipään joukkueet pelaavat paljon liikkuvampaa ja nopeampaa peliä kuin viime kauden vastustajat, ja sitä on myös vaikeampi puolustaa. Omassa roolissanikaan tuskin saan pitää niin paljon palloa kuin mihin olen tottunut, Väyrynen epäilee.

Ei paineita suorittaa

Steelersin päävalmentajan Toni Kankaanpään mukaan teräsnaiset lähtevät jokaiseen peliin altavastaajana. Se ei ole välttämättä huono asia.

– Siinä asemassa on usein helppo pelata. Kauteen on kiva lähteä, kun ei ole mitään paineita eikä tarvitse suorittaa. Teemme vain omaa juttuamme niin hyvin kuin pystymme. Usko on kova siihen, että päätavoitteemme täyttyy eli sarjapaikka säilyy, Kankaanpää toteaa.

Harjoitusottelut eivät tulosten valossa sujuneet Steelersiltä kovin hyvin, mutta Kankaanpään mielestä harjoituskaudella on näkynyt paljon hyvää.

– Tukkapöllyä tuli kaikilta liigajoukkueilta, mutta reenipelit ovat aina reenipelejä. Yksittäiset asiat, joita peleissä haimme, toimivat hyvin. Joukkue on myös fyysisesti hyvässä kunnossa. Meidän ”pakko voittaa -pelejämme” ovat ottelut sarjan loppupään joukkueita vastaan. Kärkikastia vastaan täytyy pelata vastustajan mukaan, mutta toivon, että muissa peleissä pystymme samanlaiseen peliin kuin viime kaudella parhaimmillamme.

Steelers pelaa kotiottelunsa Elenia-areenassa, jonka lehtereiden toivotaan tietysti täyttyvän kannattajista. Kankaanpäältä lähtee myös pieni haaste divarissa pelaavan miesten joukkueen suuntaan.

– Toivottavasti saamme tsempattua miehiäkin tekemään parhaansa ja nousemaan ensi kaudeksi liigaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic