Uutiset

Aluemestaruudet ratkottiin Sappeessa

Tawast Alpine Racing Teamin juniorit saavuttivat hyviä tuloksia viikonvaihteessa Sappeen hiihtokeskuksessa lasketuissa aluemestaruuskilpailuissa. Perjantaina kilpailtiin supersuurpujottelussa vauhdikkaita kumpuja ja hyppyjä sisältäneellä radalla. Lauantaina pujoteltiin ja viikonlopun päätteeksi sunnuntaina laskettiin suurpujottelu.

Perjantaina lauhan sään pehmentämät rinteet jouduttiin kovettamaan suolaamalla ennen kilpailua. Jännittävä supersuurpujottelu oli ensi kertaa kilpailulajina TAWA:n pienemmille N10-sarjan tytöille. Salli Laine laski ennakkoluulottomasti sijalle 11. Noora Välimaa oli ensimmäisen kierroksen jälkeen lupaavasti sijalla 10, mutta 2. kierroksella suksi haukkasi lumeen ja tuloslistaan merkittiin lopulta keskeytys. Voiton nappasi helsinkiläisen Slalom-seuran Joanna Laakso.

N14-sarjan Elli Laineelle vauhtilajit olivat jo tuttuja entuudestaan ja hän aloittikin viikonlopun 8. sijalla. Sarjan nopein oli Grankulla IFK:n Nanna Tuhkanen.

Lauantain pujottelun aikana sää vaihteli sankasta lumipyrystä kirkkaaseen auringonpaisteeseen, mutta rinne kesti hyvin. TAWA:n N10-sarjalaiset selvittivät polvikepeillä merkatun pitkän pujotteluradan hienosti. Lopputuloksissa Salli Laine oli 15. ja Noora Välimaa sijalla 18. Mestaruuden vei S-66-seuran porvoolainen Cassandra Nystén.

N14-sarjassa laskettiin pitkillä kepeillä ja Elli Laineen vauhti riitti 16. sijaan, kun sarjan ylivoimainen ykkönen oli Slalom-seuran Jade Linnatsalo.

Sunnuntaina suurpujottelussa mukana oli vielä kaksi TAWA:n laskijaa. Salli Laineen 1. kierroksen lasku oikeutti sijaan 16., mutta toisella laskulinja ei osunut porttien väliin ja tulos jäi saamatta. Cassandra Nystén hurjasteli N10-sarjan tuplamestaruuteen.

N14-sarjan suurpujottelusta odotettiin tasaista taistelua ja kilpailusta muodostuikin jännittävä. Elli Laine selvitti vauhdikkaaksi merkityt radat hyvin päätyen 7. sijalle. Nopeimman yhteisajan kellotti tuplamestaruuteen ehtinyt Nanna Tuhkanen.

Aluemestaruuskilpailuja isännöi Tampereen Slalomseura.

Helmikuun lopulla 27.-28.2. käydään Kalpalinnassa Etelä-Suomen aluecupin osakilpailu, jonka järjestää Tawast Alpine Racing Team.

Asiasanat