Uutiset

Amerikkalaisten joulupukki on suomalainen

Kumartakaa syvään ja hävetkää, te kaikki mokomat ruotsalaiset, tanskalaiset sun muut grönlantilaiset ja keitä teitä nyt onkaan. Te kaikki, jotka olette viekkaudella ja vääryydellä yrittäneet omia joulupukin Suomesta itsellenne. Tässä teille joulun sanomaa kerrakseen: pukin ryövääminen Suomelta ei onnistu.

Tuorein todiste joulupukin suomalaisuudesta löytyy Valittujen palojen yhdysvaltalaisen emolehden Reader’s Digestin joulukuun numerosta. Lehden takakannen pukkiaiheisissa piirroksissa komeilee ilmiselvästi suomalainen pukki. Sen uskoo jopa ruotsalainen siinä vaiheessa, kun hän näkee pukin rekeä koristavan siniristilipun.

Suomalainen joulupukki seikkailee Reader’s Digest -lehden joulukuun numerossa jo neljättä kertaa. Vuosi sitten joulukuussa siniristilippu löytyi joulupukin termosmukin kyljestä. Kaksi vuotta takaperin siniristilippu liehui tämän joulun tapaan joulupukin reessä.

Reader’s Digestin takakannen kuvituksesta vastaa Chris Payne, joka mieluiten käyttää itsestään nimeä C. F. Payne.

Reader’s Digestin levikki Yhdysvalloissa on yli 10 miljoonaa ja lukijoita sillä on noin 40 miljoonaa. Näillä luvuilla käy selväksi, että ainoa oikea joulupukki on nimenomaan Suomessa asuva legendaarinen Korvatunturin karvaturri.

Eikä ole syytä unohtakaa sitäkään, että uutistoimisto Reuters sai muutama vuosi takaperin joulupukilta vallan haastattelun. Myös Reutersin pukki oli kotoisin Suomesta, mistäpä muualtakaan.

Reutersin haastattelun omituisinta antia oli pukin apuna häärivän tontun nimi. Vai kuulostaako muka jonkun suomalaisen mielestä luontevalta, että Korvatunturin pajassa on lahjoja kasaamassa tonttu nimeltään Taima Ollila?

STT

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic